20 - 25 novembre 2012
Seminaris: present i futur de l'audiovisual
Taller: Cinetic © Lisbeth Salas
Taller: Documental interactivo
Taller: Webseries

Escoles de cinema

Seminaris: present i futur de l'audiovisual

Dimarts 6 de novembre
Espai Martí l'Humà. Museu d'Història de Barcelona (19:00 - 20:00 h)
9zeros

Nous creadors enfront de velles tecnologies
Què passaria si els creadors del segle XXI només poguessin fer servir una joguina del passat per realitzar la seva obra? El 1931, els germans Nicolau Griñó van patentar el Cine NIC, un best seller mundial que permetia la creació casolana de pel·lícules animades. L'escola 9zeros, amb exemples pràctics realitzats pels seus alumnes, presenta un seminari-taller de Cine NIC per a tots els públics que amplia, en el marc de l'exposició Il·lusió i moviment. De les ombres al film, les activitats de la secció Escoles de Cinema.
9zeros té com a objectiu barrejar joc i tècnica, passat i futur per fer créixer els alumnes com a creadors i artistes, i ofereix aquest taller en un moment en què la majoria de l'animació es construeix amb i per a la tecnologia.

Dijous 22 de novembre
Auditori del CCCB (11:00 - 13:00 h)
Universitat de Vic / Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB

El documental interactiu
El documental interactiu és una nova manera de fer i comprendre el documental, ja que empra narratives que trenquen la distància entre l'espectador i l'autor i genera un nou model de realització i producció. En relació amb el nou paradigma imposat per les plataformes i continguts digitals, es planteja una sessió de presentació i navegació sobre diferents projectes desenvolupats durant els darrers anys amb la finalitat de donar a conèixer i debatre algunes tendències en aquest àmbit.

Els següents projectes seran presentats pels seus autors:

Projecte Lumières
Metamental-i-DOC
En un xip multicolor
Seat. Les ombres del progrés

Posteriorment s'obrirà un debat amb el públic.

Divendres 23 de novembre
Auditori del CCCB (11:00 - 13:00 h)
Estudio de Cine

La revolució de les webseries
Daniel Resnich, coordinador del Màster de Guió d'Estudio de Cine, ens proposa una introducció a la creació de webseries. El talent emergent de la nova ficció aboca a Internet la seva força innovadora. Revisarem les claus creatives de les webseries de més èxit per respondre diverses qüestions: com muntar una webserie?, quins són els formats?, què no pot faltar al guió?, com triar el gènere?, quines són les millors estratègies?
Una alenada d'aire fresc que animarà a imaginar la teva pròpia sèrie inspirada en exemples com The booth at the end, Perestroika, La loca de mierda, Con Pelos en la lengua, Cien enfermedades incurables, Desalmados, Las Crónicas de Maia, Desenterrats, Hasta que la boda nos separe, LHC, Háztelo mirar i Serienómanos, entre d'altres.

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Grups: reserva anticipada.
Informació i reserves: Patricia Sánchez

9zeros | Estudio de Cine | MasterDC | UVIC
pujar ^