14-20 novembre 2016

Desaparecer (Desaparèixer)

Elena Pardo, Manuel Trujillo (Laboratorio Experimental de Cine), Alfredo Costa Monteiro

Desaparecer (Elena Pardo, Manuel Trujillo (Laboratorio Experimental de Cine), Alfredo Costa Monteiro )

Sinopsi

Desaparèixer: deixar d'estar en un lloc, deixar d'existir. Es calcula que a Mèxic desapareix una persona cada 110 minuts, és a dir, 13 persones cada dia. Ningú té clar com ni per què. En la recerca de les persones desaparegudes els familiars només troben cendres i fragments. En aquesta performance s'explora la idea de desaparició mitjançant l'aprofitament de les qualitats fotoquímiques i físiques del material fílmic. Amb les imatges es realitza una arqueologia imaginària de les possibles petjades que queden.

Bio/Filmo

Elena Pardo és realitzadora de documentals, de cinema experimental i d'animació. Des del 2007 participa en l'ensenyament de producció de video i animació enfocada a joves en diverses comunitats d'Oaxaca. Col·labora en la creació de videos experimentals amb músics com Lila Downs, a més d'assistir com a fotògrafa i editora a artistes visuals com Demián Flores i Francis Alÿs. Forma part de Trinchera Ensamble, és cofundadora de LEC i ha participat en la programació de cicles de cinema expandit per a nombrosos esdeveniments a Ciutat de Mèxic, Oaxaca, Puebla, i Morelos.

Manuel Trujillo és cineasta experimental, artista visual i film performer, a banda de cofundador dels projectes Trinchera Ensamble i LEC. Els seus films individuals i col·lectius han estat presentats en diversos festivals i museus internacionals. Així mateix, ha impartit tallers d'art i cinema en la UNAM, el Museo Tamayo, la UACM, la Fundación de Arte Contemporáneo de Montevideo i en projectes comunitaris de cultura visual.

Alfredo Costa Monteiro és un artista sonor vinculat a múltiples camps de la creació i l’experimentació. Les seves obres, principalment de caràcter low-fi, fan servir una instrumentació variable (acordió, tocadiscs, guitarra, dispositius electroacústics, objectes ressonants o un simple tros de paper), i la seva música transita per dinàmiques sonores que arriben a extrems en què el volum gairebé es materialitza.

Fitxa tècnica

  • País Mèxic
  • Format 16 mm
  • Durada 40 min
  • Imatge BN/color
  • Imatges/projecció Elena Pardo, Manuel Trujillo
  • Idioma sense diàlegs
  • So Alfredo Costa Monteiro

Programació

Divendres 18, 22.30 h — Auditori CCCB