Basilio Martín Patino. Llibertat i independència

Seccions Paral·leles
Octavia
Basilio Martín Patino
Espanya, 2002
35mm | 130min. | Color
Producción: La Linterna Mágica

Fotografia: J. Luis López Linares
Muntatge: Martin Eller
Guió: Basilio Martín Patino
Música: Giovanni B. Pergolesi
Repartiment: Miguel Angel Solá, Margarita Lozano, Antonia San Juan, Blanca Oteyza, Menh Wai Trinh, Mónica Cervera, Aurora Bautista, Berta Riaza, Paul Naschy
 
Sinopsis

Després de les darreres convulsions, desacreditades les utopies i devaluats els drets humans, d'acord amb el nou ordre global dels mercats, Rodrigo, davant dels indicis d'una nova caça de bruixes, es veu obligat a refugiar-se a l'antiga devesa familiar, de l'estirp de la qual va renegar quaranta anys enrere. Tota una vida enrolat en innombrables causes alliberadores, pacifistes o d'acció violenta, han pretès reordenar els desequilibris de la postguerra. Rodrigo prova d'abordar en un simposi a la Universitat de Salamanca, la seva ciutat, els excessos d'un militarisme que escapa a qualsevol jurisdicció constitucional.
"Estranys camins de perfecció -reflexiona- per acabar fent de polítics professionalitzats." De nou, temps de perplexitat. Reincorporat a les arrels del clan històric, a penes reconeixible, Rodrigo haurà d'assumir el seu passat i els desajustos pendents: Manuela, filla de l'atzar, que no coneixia, segrestada a Colòmbia com a religiosa missionera. I, de manera especial, Octavia, fruit d'aquella aventura sorprenent, al marge de totes les convencions, atrapada entre un passat familiar, fanatitzat, i un futur no menys inquietant, que reclama el seu dret a viure d'una manera diferent.

 
Festivals
Festival de San Sebastián, 2002
London Film Festiva, 2002
Roma Film Festival, 2002
Premio a la Mejor Película - Tiburon International Film Festival, 2003