12-18 novembre 2018

L'Alternativa Professionals

9a Jornada de l’Alternativa Professionals

Les jornades de l’Alternativa Professionals es plantegen com un espai per a la trobada i la formació, la professionalització i l’assessorament. També per a la reflexió i l’anàlisi de la situació del cinema independent. Durant dos dies, i per novè any consecutiu, analitzarem, entre el diagnòstic i les proposicions, els contextos, els reptes, les oportunitats i les malformacions que determinen i articulen l’ecosistema del cinema, a través d’un seguit de trobades i de debats que analitzen aspectes clau per al desenvolupament, la millora i la consolidació del sector cinematogràfic.

Two-faced Janus

Tancar una venda internacional, rebre una subvenció o una beca, o guanyar un premi en metàl·lic a vegades comporta sorpreses d’última hora —despeses imprevistes, no computables, no tipificades, etc.— que poden complicar-nos les gestions quan ja hem invertit els diners que teníem pressupostats. Per evitar ensurts, o minimitzar-los, convoquem quatre experts de l’àmbit de l’audiovisual (vendes, hisenda, gestoria i producció) que exposaran, a través de casos concrets, què hem de tenir en compte i quines mesures hem d’adoptar quan fem un pressupost, justifiquem una ajuda o premi, tributem o bé signem un contracte de venda internacional.

Descarregar programa

INFORMACIÓ

  1. Dijous 15 de Novembre, de 17 a 19 h
  2. Sala Raval CCCB
  3. Sessió adreçada a distribuïdors, productors, realitzadors de cinema, acadèmics i responsables d’associacions i d’institucions de l’àmbit audiovisual i cultural
  4. Entrada amb acreditació o inscripció prèvia (fins al 13 de novembre).

CORGANITZAT AMB

Seeing is believing

Què volen, què coprodueixen i què compren finalment les televisions per emetre als seus canals? Quines són les conseqüències del fet que les finestres de distribució es posin a produir els seus propis continguts? Per què no és rendible distribuir el nostre cinema al nostre país? Què es ven, aquí? I a l’estranger? Per què no s’implanten les quotes de pantalla a l’Estat? Quin paper tindrien? Què implica privilegiar la noció d’estrena? Quins són, en definitiva, els contextos de possibilitat d’un sistema capaç de garantir la riquesa i la diversitat de les quals qualsevol cinematografia hauria de ser sinònim?

Parlar de sector audiovisual és parlar de com s’articula, de quines són les seves perversions i de quines mesures s’haurien de prendre per implementar-lo. Per això, acollim experts amb la visió de diversos ecosistemes locals i internacionals, en què ens inspirem per analitzar qüestions clau com les polítiques de coproducció, els incentius fiscals, la manera en què es metabolitzen els models de promoció i els sistemes de subvencions.

El cinema independent en la seva complexitat, amb el focus posat en el cinema fet aquí i que es pot veure arreu.

Descarregar programa

INFORMACIÓ

  1. Divendres 16 Novembre, de 9.30 a 13.30 h
  2. Teatre CCCB
  3. Sessió adreçada a programadors, distribuïdors, productors i realitzadors de cinema, acadèmics i responsables d’associacions i de festivals, així com a institucions de l’àmbit audiovisual i cultural
  4. Entrada amb acreditació o inscripció prèvia (fins al 14 de novembre).

AMB LA COL·LABORACIÓ DE