12-18 novembre 2018

L'Alternativa Activitats

Seminari de Boris Lehman

L'Alternativa Activitats - Seminari de Boris Lehman

La pel·lícula com una llarga caminada

En les pel·lícules en primera persona es fa patent que cada cineasta és un univers, ja que allò que preval és la seva mirada personal sobre les coses. L’any passat ens vam apropar al món d’Eric Pauwels i aquest any ens acostarem al d’un altre director, Boris Lehman, també belga i que cultiva un tipus de cinema similar però amb uns resultats molt diferents.

Lehman va dir que ell filmava per estimar i ser estimat. El seminari és un format privilegiat per transmetre l’experiència forjada després de molts anys de treball i per entendre la relació que s’estableix entre la persona que filma i allò filmat. En el cas de Lehman, afirma que la càmera que interposa entre ell i el món protegeix a l’un i l’altre, fet que contribueix a una desinhibició que es pot transformar en insults o en declaracions d’amor. I és que la càmera és capaç de revelar l’invisible, el que està ocult o sepultat; de materialitzar els somnis i fer possible l’impossible.

Tot el meu treball ve d’aquí […] l’ús de la càmera com a mitjà entre jo i els altres, entre jo i el món. […] El que importa és la aventura del film, és l’encontre amb les persones. Per tant tots els mitjans són bons, viatges, molts viatges


— Boris Lehman —

Boris Lehman impartirà un seminari de vuit hores en el marc de l'Alternativa. L’activitat complementa la secció paral·lela dedicada a aquest cineasta, en què es projectaran À la recherche du lieu de ma naissance (1990), Babel. Lettre à mes amis restés en Belgique (1991) i Funérailles (De l’art de mourir) (2016).

Secció paral·lela: Boris Lehman

INFORMACIÓ

  • Dilluns 12 de novembre i dimarts 13 de novembre, de 17 a 21 h
  • Escola de Cinema de Barcelona (ECIB) - Girona 54, 08009 Barcelona
  • Preu: 90 €
  • Preu especial: 80 € (alumnes i exalumnes ECIB i estudiants universitaris en curs)
  • El taller s’impartirà en francès amb traducció al castellà.
  • Informació i inscripció prèvia: [email protected] / (+34) 932 462 615

AMB LA COL·LABORACIÓ DE