13-19 novembre 2017

L'Alternativa 2017

Premis

Premis al millor llargmetratge i al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

Els films seleccionats per a l'Alternativa Oficials competeixen en dues categories amb premis en metàl·lic: 3.000 € al millor llargmetratge i 1.000 € al millor curtmetratge. L’Alternativa tria un jurat de tres persones per atorgar cadascun d’aquests guardons.

Premi de la Crítica al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

En col·laboració amb l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC), els llargmetratges de l'Alternativa Oficials competiran també pel Premi de la Crítica al millor llargmetratge. Aquest premi és honorífic i l’atorgarà un jurat triat per l’ACCEC.

Premi Don Quixot al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials

La Federació Internacional de Cineclubs (FICC) atorgarà el Premi Don Quixot al millor llargmetratge de l’Alternativa Oficials. Es tracta d’un premi honorífic concedit per un jurat internacional designat per la FICC.

Premi GAC al millor guió de l’Alternativa Panorama

Entre els films seleccionats a la secció Panorama de l'Alternativa Paral·leles, Guionistes Associats de Catalunya (GAC) concedirà el Premi GAC al millor guió, fruit de la col·laboració entre el GAC i l’Alternativa. El jurat del premi està format per tres membres del GAC, i el realitzador premiat gaudirà d’un any com a membre del GAC.

Premi Fílmic Crater-Lab de l'Alternativa Panorama/Hall

El laboratori de creació Crater-Lab atorgarà un premi a una pel·lícula de realitzadors espanyols de les seccions Panorama o Hall de l’Alternativa, que en el seu procés inclogui el treball amb pel·lícula cinematogràfica, ja sigui en la seva totalitat o en diàleg amb altres formats. Amb l’objectiu de donar suport a la creació del nou projecte del cineasta, el premi consta d’una residència de dues setmanes a les instal·lacions de Crater-Lab i l’ús de l’espai i de tot l’equipament i maquinària del laboratori. Concedirà el premi un jurat designat per Crater-Lab.

Premi Residència de l'Alternativa Panorama

L'Alternativa i Les Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou tornaran a concedir el Premi Residència de l'Alternativa Panorama. Consisteix en una residència d’una setmana per a un cineasta espanyol, escollit pels organitzadors de l’Alternativa entre els participants de la secció Panorama.
La residència haurà de tenir lloc entre l’1 de març i el 30 de maig de 2018 a l’Hôtel Belvédère du Rayon-Vert de Cervera de la Marenda, i inclourà l’allotjament i una dotació econòmica de 300 € per cobrir les despeses de desplaçament i personals del guanyador. L’objectiu principal és que el cineasta seleccionat hi desenvolupi projectes i fins i tot dugui a terme un rodatge.

Premi Antaviana - Mentoring Projects de l’Alternativa Professionals

L’empresa de postproducció i efectes digitals Antaviana Films, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de projectes innovadors i ampliar les possibilitats del sector audiovisual, atorga el premi al projecte més original i viable de tots els seleccionats en la 5a edició del Mentoring Projects.
El premi Antaviana està valorat en 2.500 € i consisteix en la masterització digital DCP de l’obra escollida. Inclou una versió de subtítols i la seva posterior còpia a un disc dur.

Premi del Públic al millor curtmetratge de l’Alternativa Oficials

Els espectadors concediran el Premi del Públic al millor cortometraje mitjançant els seus vots. Aquest premi és honorífic.