14-20 novembre 2016

Sophie Trudeau / Michaela Grill / Karl Lemieux

 

Sophie Trudeau / Michaela Grill / Karl Lemieux  ( )
L'Alternativa Paral·leles / Cinema Expandit / Sophie Trudeau / Michaela Grill / Karl Lemieux

Sinopsi

Una performance audiovisual a diverses mans a càrrec de tres artistes internacionals excepcionals. Una acció artística en directe que investiga la interconnexió entre l'analògic (16 mm) i el digital per crear una amalgama d'imatges i sons, amb un component important d'improvisació. Amb Sophie Trudeau, violinista de Godspeed You! Black Emperor, i els cineastes Michaela Grill i Karl Lemieux.

Bio/Filmo

Sophie Trudeau (Canadà) és membre de Godspeed You! Black Emperor, l'aclamat grup de música, que ha guanyat el premi Polaris i conegut per la intensitat de les seves actuacions i la qualitat cinematogràfica de la seva música. Trudeau ha col·laborat en nombroses ocasions amb artistes visuals i les seves composicions han format part de diverses bandes sonores. Últimament ha treballat amb el cineasta nord-americà Jem Cohen en la performance We Have an Anchor, que va ser presentada a l'EMPAC de Nova York i el Barbican de Londres, entre d'altres.

Michaela Grill (Àustria) va estudiar a Viena, Glasgow i Londres, i des del 1999 ha produït molts films, a banda d'instal·lacions sonores i performances audiovisuals. És membre de la junta directiva de la distribuïdora de cinema experimental austríac sixpackfilm. El 2010 va rebre el premi de Millor Artista en la categoria de Cinema d'Avantguarda del Ministeri d'Educació, Art i Cultura d'Àustria. Les seves obres, instal·lacions i performances han estat exposades en festivals i centres d'art de tot el món, com ara el Rotterdam Film Festival, el Nouveau Cinéma de Montréal, l'Austrian Film Museum, l'ICA de Londres i el MoMA de Nova York, entre d'altres.

Karl Lemieux (Canadà) és cofundador de Double Negative, un col·lectiu de cineastes experimentals amb seu a Mont-real, la missió del qual és promoure i difondre el cinema experimental internacional. Els seus curtmetratges han estat projectats en festivals i centres d'art internacionals, com el Views from the Avant-Garde de Nova York,  el Toronto International Film Festival, el Montreal Contemporary Arts Museum i el 25 FPS de Zagreb. El seu curtmetratge Ondes et Silence es projecta enguany a l'Alternativa.

Fitxa tècnica

  • País Àustria, Canadà
  • Format 16 mm
  • Durada 40 min
  • Imatge BN/color
  • Imatges/projecció Michaela Grill, Karl Lemieux
  • Idioma sense diàlegs
  • So Sophie Trudeau

Programació

Dimarts 15, 21.30 h — Teatre CCCB