Curiosa CabinetaFestivalL'Alternativa OficialsNews

Les Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Port Bou, la novena edición!

By 01/10/2013 No Comments

cinema belvedere rayon vertbelvedere rayon vert

L’Alternativa vuelve a Cerbère un año más, esta vez presentando dos films que participaron en la competición de la ultima edición del festival: The Fuse, How I Burned Simon Bolivar (Igor Drljača) y La casa Emak Bakia de Oskar Alegria. Acompañando la selección de l’Alternativa habrá sesiones programadas por Coté Court (Paris), FIDMarseille (Francia), Peter Hoffmann (Alemania), Arnaud Hée (Francia) y Ludmila Melnikova y Patrick Viret (Francia).

“En arribar a Cervera, una mica abans la ratlla de l’estat espanyol, el viatjer no s’ho pot creure. Entre la via fèrria que sembla surgir dels inferns de la terra i la immensitat sobirana del blau mediterrani, s’erigeix orgullosament un mascaró de proa formigonat, al∙lucinant d’incongruència – un monstre de formigó aparegut al mig del no-res, és a dir la frontera. Heus aquí doncs un ample tros de temps encallat, heus aquí doncs una balena que mai no ha anat a l’aigua, i del cim de la qual hom pot perdre’s en el paysatge. Però en veritat, no és res de tot això, perquè és un transatlàntic per al trànsit, una balena per sojornar, és el Mirador del Raig-verd, un vell i orgullós hotel construït fa gairebé un segle.

D’ençà de vuit anys, al mes d’octubre, durant tres dies, el cineasta Patrick Viret, investeix l’hotel i la sala de projecció per presentar una selecció de fiblada d’amor. Amb amics programadors que li fan costat, ens fa la proposició de sessions cadascunes comportes d’un curt i d’un llargmetratge, en presència de cineastas d’europa i fins i tot d’altres llocs. L’origen viatjador del lloc no ha de molestar-se. És perfectament perllongat en aquesta iniciativa, excloent la casella i el format, arrecerat en aquest lloc suspès per tal de destacar-se dels vents predominants de la indústria cinematogràfica.” Bruno Tackels (Mouvement.net)

3-6 octubre 2013
Les Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Port Bou

Belvdère du Rayon Vert
Cerbère, Francia

the fusela casa emak bakia

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.