14-24 NOV. 2024
PRESENCIAL + ONLINE

Coproducció nacional, internacional o amb col·legues

Activitats PRO

© Artefacto
Presencial

Claus per a uns acords sòlids

La coproducció és una via poderosa per maximitzar recursos, accedir a nous mercats i ampliar horitzons creatius. Però fins i tot quan col·laborem amb amics o amb col·legues de confiança és fonamental partir d'uns acords clars i ben estructurats. Aquesta taula rodona amb productors/es experts/es pretén proporcionar els coneixements essencials sobre els acords de coproducció i els mínims que han d'incloure per protegir tant els projectes com les relacions.

A través de les experiències dels ponents, parlarem de:

  • Definir d’una manera precisa la distribució de drets i propietat intel·lectual, perquè cada part tingui clara la seva participació en el projecte.
  • Estructurar els acords econòmics i de distribució d'ingressos per garantir que cada coproductor conegui com es gestionaran els recursos i quins beneficis suposen.
  • Establir rols i responsabilitats clares per a cada part involucrada a fi de prevenir malentesos i conflictes en el futur.
  • Incorporar mecanismes de resolució de conflictes i plans de contingència, indispensables en qualsevol projecte, independentment de com sigui de sòlida la relació entre els coproductors.
  • Afrontar els aspectes legals clau a escala nacional i internacional que garantiran el compliment de normatives i la protecció de totes les parts.

Acompanyats d’una advocada experta en dret audiovisual, els ponents compartiran exemples concrets de situacions reals en què les negociacions i els acords van ser la clau per a l'èxit dels seus projectes. Aquest enfocament pràctic no només ens permetrà conèixer els conceptes teòrics, sinó també com aplicar-los d’una manera eficaç als nostres acords de coproducció.

No perdis l'oportunitat d'aprendre dels qui ja han recorregut aquest camí, i surt d'aquesta taula rodona amb les eines necessàries perquè les teves coproduccions estiguin formalment blindades i preparades per triomfar, treballis amb qui treballis.

  • Dimecres 20 de novembre, de 16 a 18 h
  • Sala Raval CCCB
  • Preu: 5 €
  • Entrada gratuïta amb acreditació o invitació
Inscriu-t’hi

Ponents

Mikel Mas
Mikel Mas

Mikel Mas va estudiar cinema al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya i és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’any 2009 va fundar, juntament amb sis socis més, la productora audiovisual Cornelius Films. En la seva faceta de productor, aquest any ha iniciat el rodatge del seu primer llargmetratge d’animació en stop-motion, L’Olivia i el terratrèmol invisible, una coproducció amb França, Bèlgica i Xile que compta amb el suport de Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Àpunt i Movistar+, a més de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales, l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’Instituto Vasco del Conocimiento de la Formación Profesional. La seva data d’estrena prevista és el setembre de 2025. El febrer passat, Mas va estrenar comercialment Negu Hurbilak, del Colectivo Negu, un llargmetratge de ficció que va participar al Festival de Locarno, on va obtenir una menció especial del jurat.

Roberto Butragueño
Roberto Butragueño

Roberto Butragueño és llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, màster en Assessorament Fiscal per ICADE i diplomat en Producció per l’ECAM. Productor i CEO d’Elamedia Estudios, una de les principals companyies de serveis de postproducció de cinema d’Espanya, i de Sideral Cinema, de serveis de producció. Recentment ha produït Mantícora, Pijamas espaciales, La vida era eso, Nueve Sevillas i El año del descubrimiento, guanyadora de dos premis Goya. En la seva biofilmografia també hi trobem El futuro, Sin fin, La Herida10.000 noches en ninguna parte, El fantástico caso del Golem i Segundo premio.

Valérie Delpierre
Valérie Delpierre

Valérie Delpierre va fundar Inicia Films l’any 2006 amb l’objectiu de desenvolupar projectes amb talents nous, amb especial interès en les seves carreres internacionals. Des de llavors, s’ha consolidat com una de les productores més reconegudes i respectades de la indústria espanyola i europea. Inicia Films ha estat un component clau del nou moviment cinematogràfic liderat per dones, i ha donat suport i encoratjat cineastes emergents com Carla Simón (guanyadora del premi a millor pel·lícula al Festival de Berlín de 2017 amb Estiu 1993), Laura Ferrés (guanyadora del premi de la crítica al Festival de Canes de 2017 amb Los desheredados), Pilar Palomero (guanyadora d’un Goya a millor pel·lícula y de la Bisnaga d’Or del Festival de Màlaga el 2020 amb Las niñas; directora de Los destellos, de 2024, i La maternal, de 2022, ambdues amb un premi del Festival de Sant Sebastià a millor interpretació), i Estíbaliz Urresola Solaguren (guanyadora de l’Os de Plata al Festival de Berlín de 2023 amb 20.000 especies de abejas), entre d’altres.

Moderadora

Cristina Calvet
Cristina Calvet

Cristina Calvet és advocada del sindicat Doblaje Unida Barcelona i de l’Associació Promotora de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (Dones Visuals), entre d’altres. Ha reprès el treball d’investigació de la seva tesi doctoral, que versa sobre les autories no reconegudes en l’obra audiovisual. És professora al grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona, on imparteix classes de Dret Audiovisual, i al màster de Propietat Intel·lectual i Noves Tecnologies de l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses, on imparteix el mòdul de Drets Connexes. És coordinadora responsable del mòdul jurídic i professora del màster en Gestió Cultural de la Universitat Internacional de Catalunya, membre del Comitè Científic i professora del màster en Drets de la Propietat Intel·lectual i Industrial de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, professora al postgrau en Gestió i Producció d’Espectacles a la Universitat de Barcelona i docent al màster de Postproducció Audiovisual de la Universitat Abat Oliba, on imparteix l’assignatura de Marc Legal en l’Àmbit Audiovisual.

Amb la col·laboració de
ICEC 1 de los 3 juntos
SDE 2 de los 3 juntos
GenCat 3 de los 3 juntos
Delta Cafés