14-24 NOV. 2024
PRESENCIAL + ONLINE

Cinema i acció social

Activitats PRO

© Artefacto
Presencial

El cas de Chantyorinti

Iyamanepee chantyorinti (Les morts de Chantyorinti) és un exemple de com les ONG poden ser aliades en el procés creatiu pel fet d’aportar una perspectiva valuosa sobre realitats complexes. Les ONG exerceixen un paper clau com a facilitadores en la producció de documentals, ja que donen accés a comunitats i coneixements específics que enriqueixen la narrativa. En el cas d’aquest film, el procés de creació va implicar un diàleg constant entre cineasta i organització, i això va garantir que la història s’expliqués d’una manera respectuosa i efectiva. Per aconseguir-ho, va ser essencial que els cineastes disposessin del temps i l’espai necessaris perquè es produía l’«alquímia de la creativitat», de manera que les idees poguessin madurar i fusionar-se en forma de resultats innovadors. Així, la tasca creativa i el compromís social d’una ONG es van entrellaçar per generar un impacte que va més enllà de la pantalla i convidar l’espectador a reflexionar i actuar.

  • Quina és la relació entre les ONG i els cineastes en el desenvolupament d’una pel·lícula?
  • Com es pot evitar caure en estereotips en retratar personatges i comunitats al cinema?
  • De quina manera les ONG poden facilitar la producció de documentals i quins recursos ofereixen als cineastes?
  • Quins passos implica el procés de creació d’una pel·lícula amb el suport d’una ONG?
  • Com es connecta la tasca creativa dels cineastes amb el treball de les ONG?
  • Quin impacte s’espera que tingui la pel·lícula en l’audiència i en la consciència social pel que fa als temes tractats?

Aquestes i altres qüestions es plantejaran en aquesta xerrada que pren com a cas d’estudi el procés de creació de la pel·lícula Iyamanepee chantyorinti. El director de l’obra, Hermes Paralluelo, i Raúl Arqueros, ​productor executiu i president de la Fundació Iquanima, finançadora en bona part d’aquesta pel·lícula, ens parlaran de com ha estat el seu desenvolupament. Iván Guarnizo, director de Del otro lado, serà l’encarregat de moderar el diàleg.

  • Diumenge 17 de novembre, de 12 a 13.30 h
  • Auditori CCCB
  • Accés gratuït amb acreditació o inscripció
Inscriu-t’hi
Amb la col·laboració de
Acció Cinema
Catalunya Film Festivals CFF
ACCD Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament