20 GEN. - 2 FEB. 2025
ONLINE

Mentoring Projects

Cinema Pendent

© Artefacto
Presencial
Online

Directors/es, guionistes i productors/es de cinc projectes de llargmetratges de documental o híbrids en fase d’escriptura seran seleccionats per participar en un programa de suport d’un any de durada. Aquest programa consistirà en sessions col·lectives amb professionals del sector que s’involucraran en el procés artístic fins a les fases prèvies a la producció. Durant un any, els participants hauran de treballar en els seus projectes, donant i rebent impressions tant dels seus companys/es com dels experts contractats. Les activitats previstes emmarquen l’acompanyament en l’escriptura de guió, la presentació de dossier, les estratègies de finançament, la redacció d’acords i contractes, les vies de distribució i el disseny d’audiències. Les reunions seran mensuals i començaran presencialment durant l’Alternativa, però tindran continuïtat en línia per mitjà de sessions col·lectives i individuals.

  • Presència l’Alternativa PRO
  • Del dilluns 18 al divendres 22 de novembre
  • CCCB
  • Resta de l’any online
  • Acollida seleccionats
  • Dilluns 18 de novembre, de 19.45 a 20.30 h
  • Aula 2 CCCB
  • Taller distribució llargmetratges
  • Dimarts 19 de novembre, de 18.30 a 20.30 h
  • Aula 2 CCCB
  • Dimecres 20 de novembre, de 9.30 a 11.30 h
  • Sala Raval CCCB
  • Amb Silvia Lobo
  • Projectes seleccionats
  • Taller de videopitch
  • Dimecres 20 de novembre, de 12 a 14 h
  • Sala Raval CCCB
  • Amb José Victor Fuentes
  • One-to-One
  • Dijous 21 de novembre, de 16.30 a 19.30 h
  • Sala Raval CCCB
  • Accés concertat
  • Si t'interessa reunir-te amb cap projecte, escriu-nos: cinemapendent@gmail.com

Tutora coordinadora

Gabriela Iacob
Gabriela Iacob

Gabriela Iacob és guionista i assessora de guió a Storyliners, de la qual és la fundadora. Va estudiar Direcció de Cinema a la Universitat de Bucarest. Va ser cap de desenvolupament de l’estudi Media Pro Pictures, on es va encarregar de crear un departament de continguts per tal de garantir la propietat intel·lectual i la tutela del talent. Ha treballat amb guionistes emergents durant la major part de la seva carrera. Actualment, és cap de desenvolupament de continguts de Pro TV, forma part del comitè de selecció de Cinema Pendent i desenvolupa el nou programa del Mentoring Projects de l’Alternativa Pro.

Tutors

Félix Blume
Félix Blume

Félix Blume (França, 1984) és un artista sonor, enregistrador de camp i enginyer de so. Viu en una zona rural del sud de França i ha realitzat múltiples projectes a Llatinoamèrica. Utilitza el so com a material principal en peces sonores, pel·lícules, vídeos i instal·lacions sonores. Interessat pels mites i les seves interpretacions contemporànies, explora les narracions que les veus transmeten més enllà de les paraules. Ha presentat el seu treball en festivals i museus internacionals com el Centre Pompidou, la Berlinale, l'IFFR, CTM Berlin i el Museo Reina Sofía, entre d'altres. Va ser guardonat amb el Paisatge Sonor (2018) i el Pierre Schaeffer (2015) al Phonurgia Nova, i la seva pel·lícula Luces del desierto (2021) va guanyar el Premi Curtmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials. Les seves obres es troben a col·leccions del CNAP (França), UNAM (Mèxic) i altres.

Nicolás Pereda
Nicolás Pereda

Nicolás Pereda va néixer el 1982 a Ciutat de Mèxic. Va obtenir un Màster en Direcció Cinematogràfica per la Universitat de York (Canadà). Ha realitzat pel·lícules i vídeos per a diverses obres interdisciplinàries, òperes i peces de dansa que s'han presentat a Mèxic i Europa. El seu primer llargmetratge, ¿Dónde están sus historias?, es va projectar en festivals d'arreu del món i va guanyar el Premi al Descobriment de la Crítica Francesa als Rencontres Cinemas d'Amérique Latine de Tolosa. Les seves pel·lícules s'han exhibit en alguns dels festivals més prestigiosos, incloent Cannes, Berlín, Venècia, Locarno i Toronto. Als 27 anys, va rebre la seva primera retrospectiva a Cine las Americas a Austin, Texas, el març de 2010. És un cineasta que explora la vida quotidiana a través de narracions fracturades i el·líptiques, utilitzant eines tant de ficció com de documental. Per al repartiment de les seves pel·lícules col·labora habitualment amb el col·lectiu teatral Lagartijas tiradas al sol i amb l'actriu Teresa Sánchez. Des de 2020 imparteix classes de Cinema a la Universitat de Berkeley.

Deborah Stratman
Deborah Stratman

Deborah Stratman és una artista i cineasta que crea obres que investiguen temes de poder, control i creença, explorant com els llocs, les idees i la societat estan entrellaçats. Considera el so com l'eina definitiva i el temps com quelcom sobrenatural. Els seus projectes recents han abordat la llibertat, la vigilància, el discurs públic, els avencs, la levitació, els ortòpters, les aus rapinyaires, els estels, l'evolució, l'extinció, l'èxode, la germanor i la fe. Ha exposat internacionalment en llocs com el MoMA (NY), Centre Pompidou (París), Hammer Museum (LA), Witte de With (Rotterdam), PS1 (NY), Tabakalera (Sant Sebastià), Museu de Cinema Austríac (Viena), Centre Yerba Buena (SF), MCA (Chicago), Biennal del Whitney (NY) i ha realitzat projectes específics per a llocs en col·laboració amb espais com el Center for Land Use Interpretation, Temporary Services, Hallwalls, Mercer Union i Ballroom Marfa. Les pel·lícules de Stratman s'han presentat àmpliament en festivals i conferències incloent Sundance, Viennale, Berlinale, CPH:DOX, Oberhausen, True/False, TIFF, Locarno, Rotterdam, the Flaherty i Docs Kingdom. Ha rebut beques Fulbright, Guggenheim i USA Collins, un Premi Alpert, el Premi Sundance Art of Nonfiction i subvencions de Creative Capital, Graham Foundation, Harpo Foundation i el Wexner Center for the Arts. Viu a Chicago on és professora a la Universitat d'Illinois.

Christian Popp
Christian Popp

Després d'estudiar Història i Arts a França i Alemanya, Christian Popp va començar la seva carrera com a productor el 2005. Com a antic editor de programació a ARTE des de 1997, va encarregar més de 30 documentals, nombroses vetllades temàtiques i programes de transmissió en directe. Com a productor per a Interscience film, una productora franco-alemanya, va produir més de 20 documentals i docudrames per al mercat internacional. Va cofundar DOCDAYS Productions amb seu a Berlín, on va produir fins al 2014 diversos documentals i projectes transmèdia. Va treballar com a consultor per a EDN, IDFA Academy, Visions du Réel, La Femis, East Doc Platform, Doc Lab Poland, EAVE i altres institucions europees i va actuar com a Director d'Indústria del Festival Internacional de Documentals FIPADOC 2020-2021.

Isona Admetlla
Isona Admetlla

Isona Admetlla (Barcelona) és sociòloga i gestora cultural, resident a Berlín des de 2001. És la coordinadora del Berlinale-World Cinema Fund, consultora al TorinoFilmLab i coordinadora del #LAB de Novos Cinemas. Des de 2017, forma part del comitè de selecció i és tutora del MAFF del Festival de Màlaga. Com a autònoma, dissenya programes de formació que inclouen tallers, conferències i consultories en àrees com finançament i disseny d'audiències, tant en l'àmbit acadèmic com d'indústria cinematogràfica. A més, participa com a jurat i avaluadora de projectes a Espanya, Amèrica Llatina i a nivell global. Formada a EAVE i TFL, dirigeix consultories per a projectes cinematogràfics, formant futurs dissenyadors d'audiència i treballant amb grups en el seu enfortiment i connexió amb les audiències en diversos programes internacionals. Entre les seves consultories destaquen Brief History of a Family (2024, Xina), estrenada a Sundance i Berlinale 2024, i All We Imagine as Light (Perlak, 2024, Índia), Gran Premi del Jurat a Cannes 2024.

Cíntia Gil
Cíntia Gil

Cíntia Gil (Portugal) va estudiar a l'Escola Superior de Teatro e Cinema i és llicenciada en Filosofia per la Facultat de Lletres de la Universitat de Porto. És programadora de la Quinzena de Cineastes de Cannes i programadora associada de Doclisboa, festival que va dirigir de 2012 a 2019 i on va fundar Arché - Laboratori de Desenvolupament Creatiu. També va posar en marxa les residències RAW juntament amb Márgenes/Work (del festival Márgenes). De 2019 a 2021 va dirigir el Sheffield DocFest (Regne Unit). El 2022 va crear, amb Jenny Miller i Christopher Allen, el cineclub híbrid Artistic Differences d'UnionDocs (Nova York). Ha exercit com a jurat a l'Alternativa, la Berlinale, el Festival del Mar del Plata, el de Jerusalem, el de Torí, el Taiwan International Documentary Festival, FIDMarseille, el Festival de Cinema Europeu de Sevilla i Dokufest.

Amb el finançament de
ICEC 1 de los 3 juntos
ICAA
AC/E ACE (new)
Amb el suport de
CCCB
Antaviana Films (new)
Figtree (new)
Río Bravo Cinema Studio
Music Library (new)
Kinolux (new)
Welab
MECAS
Delta Cafés
Adega Mayor
Catalan Films 2022