18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Une fleur à la bouche

Paral·leles

Presencial
Online
Sinopsi

El film presenta un díptic: la primera part mostra el mercat de flors més gran del món com un documental observacional que veu en l’ésser humà una peça més de la seva maquinària, desconnectat de la natura que manipula dins del procés mecànic de la cadena de producció infinita. La segona part adapta una obra de Luigi Pirandello que reflexiona sobre el pas del temps i allò que ens queda pendent: quan la nit cau sobre la gran ciutat, un poeta, endeví o profeta de posat malenconiós passeja silenciós i observador fins que aborda un desconegut al cafè d’una estació. La fotografia lúcida de Claire Mathon ho retrata amb una imatge objectiva i distant, curiosa i detallada. La peça sorgeix de la instal·lació d’Éric Baudelaire Death Passed My Way and Stuck This Flower in My Mouth (Kunst Halle Sankt Gallen, Suïssa, 2021).

Bio/Filmo

Éric Baudelaire (1973) és un artista visual, fotògraf i cineasta nor-americà establert a París. La seva formació de politòleg marca un to reivindicatiu i social en la seva obra. Els seus films es mouen entre el documental, l’assaig i la instal·lació artística, com ene l cas d'Un film dramatique (2019) i Letters to Max (2014). Les seves peces han circulat àmpliament en festivals de cinema com ara els de Locarno, Toronto i Rotterdam, i s’han exhibit en exposicions arreu del món combinades amb diversos materials, formats i performances.

Claire Mathon (1975) va graduar a l’École nationale supérieure Louis-Lumière. Ha treballat en una setantena de films com a directora de fotografia i ha col·laborat tres cops amb Baudelaire. S’ha posat darrere la càmera de pel·lícules tan reconegudes a Europa com ara L’Inconnu du lac (Alain Guiraudie, 2013), Portrait de la jeune fille en feu (Céline Sciamma, 2019; premis Lumières, César i Los Angeles Film Critics Association) i Enquête sur un scandale d'état (Thierry de Peretti, 2021; premi del Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià). També firma la fotografia del llargmetratge Saint Omer, seleccionat per competir a les seccions officials de l’Alternativa d’enguany.