18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Saint Omer

Oficials

Presencial
Sinopsi

Per preparar la seva pròxima novel·la, la Rama assisteix al judici de Laurence Coly al tribunal de Saint-Omer. Coly ha confessat que ha assassinat la seva filla de quinze mesos ofegant-la en una platja del nord de França, però ningú entén per què aquesta noia instruïda, amb un total domini de si mateixa, ha pogut perpetrar tal acte de violència.

En el seu debut en la ficció Alice Diop torna a posar la seva mirada sobre la pertinença i el rebuig de la mare França, endinsant-se en el judici a una dona d’origen senegalès la tragèdia de la qual actualitza dolorosament la del mite de Medea.

Bio/Filmo

Alice Diop (Aulnay-sous-Bois, 1979) va estudiar Història i Sociologia. Amb les seves obres qüestiona la societat francesa contemporània i la seva diversitat cultural. És autora de documentals reconeguts, com ara el curtmetratge Vers la tendresse (2016) i els llargmetratges La permanence (2016) i Nous (2021), amb el qual també va competir a l’Alternativa 2021. Després de competir a la Mostra de Venècia i al TIFF,  Saint Omer es presenta a Barcelona i és la pel·lícula seleccionada per França per participar als Oscar.
La fotografia de Saint Omer és obra de Claire Mathon (1975), una de les directores de fotografia protagonistes de la nostra secció Elles filmen, que també firma la fotografia del llargmetratge d'Éric Baudelaire Une fleur à la bouche, que es projectarà a les sessions paral·leles de l’Alternativa d'aquest any.