18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Nénette et Boni

Paral·leles

Presencial
Online
Sinopsi

En Boni és un bala perduda que viu sol a la casa familiar a la Marsella dels anys noranta. Amb 19 anys, després de la mort de la seva mare i sense contacte amb el seu pare, ven pizzes amb una furgoneta i viu despreocupadament anant de festa amb els amics, fent petits furts i obsessionant-se amb la fornera del barri. Inesperadament apareix la seva germana de 15 anys, la Nénette, que s’ha escapat de l’internat buscant-lo a ell i l’abric de la família per enfrontar-se a un embaràs no desitjat. La música de Tindersticks i l’aparició de Vincent Gallo van ajudar a fer de Nénette et Boni una de les joies del cinema europeu de finals del segle xx, en què Agnès Godard retrata el retrobament dels dos germans amb una estètica que es mou entre el naturalisme i l’al·legoria.

Bio/Filmo

Claire Denis (París, 1948) es va graduar a l'Institut des hautes études cinématographiques i es va formar fent d’assistent de direcció de grans noms, com Wim Wenders, Jim Jarmusch, Jacques Rivette o Costa-Gavras. Ha fet més de 25 films de ficció i documental, amb un cinema que explora les fragilitats humanes i es centra en les relacions entre persones, molt basat en les seves experiències vitals a l’Àfrica. Va estrenar-se amb Chocolat (1988) i en la seva filmografia també destaquen Beau Travail (1999, present a l’Alternativa 2018) i White Material (2009).

Agnès Godard (Dun-sur-Auron, 1951) també va estudiar a l'Institut des hautes études cinématographiques, i arran d’una primera feina amb Wim Wenders conegué Claire Denis, amb qui ha desenvolupat una llarga i fructífera col·laboració cinematogràfica. Més endavant va tornar a treballar amb Wenders als departaments de càmera de París, Texas (1984) i Der Himmel über Berlin (1987), i ha fet la cinematografia de films com Jacquot de Nantes (Agnès Varda, 1991) o Home (Ursula Meier, 2008, premi Lumières a la millor fotografia). Va rebre el premi Cèsar a la millor fotografia per Beau Travail i el Pierre Angénieux Tribute al festival de Canes 2021.