18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

La inútil

Paral·leles

Presencial
Online
Sinopsi

Als 33 anys, la Merche no passa pel seu millor moment: la situació vital i econòmica que travessa està matant la relació amb la seva millor amiga, i cada cop està més tancada en una feina que odia i, sobretot, en si mateixa. La Merche és massa orgullosa per explicar com se sent. I la veritat és que se sent malament, com una inútil total.
Mitjançant l’ús dels 16 mm, Neus Ollé va aconseguir un look i una textura dels anys setanta en consonància amb les sensacions de la Merche.

Bio/Filmo

Belén Funes (Barcelona, 1984) va estudiar direcció a l'ESCAC i guió a Cuba. Ha treballat com a script i ajudant de direcció en nombroses produccions. El seu primer curt, Sara a la fuga (2015), va guanyar la Biznaga al millor curtmetratge i a la millor direcció al Festival de Màlaga. El seu primer llargmetratge, La hija de un ladrón (2019), va competir al Festival de Sant Sebastià i va guanyar dos premis Gaudí, a la millor pel·lícula en llengua no catalana i a la millor direcció, així com el premi Goya a la millor direcció novell.

Neus Ollé es va graduar a l’ESCAC i té un màster en cinematografia de la National Film & Television School de Londres. Ha combinat produccions catalanes i internacionals, amb més de 30 obres de ficció, publicitat, documental i videoclips, i ha guanyat dos premis Gaudí per El cant del ocells (Albert Serra, 2008) i La hija de un ladrón (Belén Funes, 2019). La inútil va guanyar el premi a la millor fotografia a ALCINE Festival de Cinema d’Alcalá de Henares. El seu estil es defineix com una mescla exquisida de naturalisme i elegància.