18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

EO

Paral·leles

Presencial
Sinopsi

El món és un lloc misteriós, sobretot, vist a través dels ulls d’un animal. Al llarg del camí, l’Eo, un ase gris d’ulls malenconiosos, topa amb persones bones i amb d’altres que no ho són tant, coneix l’alegria i la pena, i la roda de la fortuna transforma, segons el moment, la seva bona sort en desastre i la seva dissort, en felicitat inesperada. Però mai, en cap moment, no perdrà la innocència.
El veterà director polonès ens mostra el món a través de la mirada d’un ruc i construeix una faula sobre la societat contemporània i totes les seves violències.

Bio/Filmo

Jerzy Skolimowski (Łódź, 1938) és llicenciat en Etnologia, Literatura i Història per la Universitat de Varsòvia i es va graduar a l’Escola Nacional del Cinema de Łódź. Autor de més de vint pel·lícules, en la seva filmografia trobem Le Départ (1967), guanyadora de l’Ós d’Or de Berlín; The Shout (1978), Palma d’Or a Canes, i The Lightship (1985), amb la qual va obtenir el premi al millor director al Festival de Venècia. El 2016, el Festival de Venècia li va atorgar el Lleó d’Or per la seva trajectòria. EO es va presentar mundialment al Festival de Canes, on va rebre el Premi del Jurat, i és la pel·lícula seleccionada per Polònia per participar als Oscar.



Amb la col·laboració de