18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Corpo celeste

Paral·leles

Presencial
Online
Sinopsi

L’església de Reggio de Calàbria es prepara per rebre un vell crucifix rescatat d’un poble en ruïnes coincidint amb la celebració de la confirmació d’un grup de joves. La Marta, una noia de 13 anys acabada de tornar de Suïssa, assisteix a catequesi mentre s’intenta acostumar a les rígides tradicions i descobreix els diversos significats del cos: el crucifix, el cos de Crist, la malaltia, el creixement i la transformació, la sensualitat i el desig, la violència i el control corporal del sistema, la pèrdua de la innocència…

El debut d’Alice Rohrwacher és un film humil i proper que ja dirigeix la seva mirada serena i fresca cap a personatges que viuen als marges, i en què la tradició popular i la religió tenen un pes cabdal i la natura sempre acaba guanyant a la civilització.

Bio/Filmo

La directora, guionista i directora de fotografia Alice Rohrwacher (Fiesole, 1981) ha viscut un ràpid ascens en el cinema europeu, on ha establert una mirada innocent, propera i poètica molt característica. A les seves obres hi tenen molta presència l’espiritualitat, la tradició i la política, a voltes amagades sota una capa d’imaginació. La seva filmografia es projecta habitualment a festivals com els de Canes, Sundance o Londres, i hi destaquen especialment Le meraviglie (2014, premi del jurat al Festival de Cannes) i Lazzaro felice (2018, premi al millor guió al Festival de Cannes).

Hélène Louvart (Pontarlier, 1964) té una destacada carrera com a directora de fotografia, amb més d’un centenar de projectes des de finals dels anys vuitanta, després de graduar-se a l’École nationale supérieure Louis-Lumière. Donant valor al naturalisme i propera a la realitat, ha treballat amb cineastes internacionals com Wim Wenders, Agnès Varda, Marc Recha, Claire Denis, Virginie Despentes o Jaime Rosales. Ha rebut els premis WIFTS Foundation Cinematographer Award (2012) i Marburger Kamerapreis (2018) i ha estat nominada dos cops als Premis Gaudí.