18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Une vie comme une autre

Oficials

Presencial
Sinopsi

La Valérie volia ser lliure, però la seva vida fa anys que està aturada. La Faustine, la seva filla, busca respostes en les pel·lícules familiars que el seu pare va filmar durant la seva infantesa per comprendre què va passar, què va fer que la seva mare s’instal·lés en el desànim. A partir d’aquí reconstrueix la seva vida per trobar-ne les respostes, i ara és ella qui es posa rere la càmera per intentar que la Valérie expliqui la seva pròpia història.
Faustine Cros s’endinsa en la vida de la seva mare i acaba realitzant el relat d’una època en què la conciliació no existia i els somnis d’una dona que volia ser lliure acabarien naufragant després de la maternitat. De l’esfera privada a la política, amb l’ajuda inestimable d’aquelles cintes enregistrades pel seu pare, troba les respostes.

Bio/Filmo

Faustine Cros (Bèlgica, 1988) és graduada en Muntatge per l’Institut national supérieur des Arts du Spectacle (INSAS), a Brussel·les. En el seus treballs juga amb un format híbrid entre el documental, l’autoficció i el cinema experimental: mesclant imatges d'arxiu amb les seves pròpies gravacions, qüestiona els gèneres i els seus límits. Com a muntadora ha treballat en nombrosos curtmetratges, llargmetratges i vídeos musicals, i el seu curtmetratge La Détesteuse (2015) fou seleccionat i premiat a diversos festivals. Une vie comme une autre és el seu debut en el llargmetratge.