18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Luminum

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

La Silvia i l’Andrea són mare i filla i es dediquen a la ufologia des dels anys noranta. Dirigeixen plegades un grup d’investigació del fenomen ovni amb base al Museo Ovni, a Victoria (Entre Ríos). Habitualment munten guàrdia perseguint llums sobre el riu Paraná, una zona on, asseguren, la presència extraterrestre és permanent, i organitzen caminades i campaments astronòmics.
La recreació, l’espera i la contemplació se citen en aquesta obra de Maximiliano Schonfeld, el qual ha acompanyat les seves protagonistes durant anys, en les seves observacions o filmant la seva quotidianitat. El film també combina imatges d’arxiu, aparicions televisives i una banda sonora amb un aire de ciència-ficció. A Luminum, ficció i observació de la realitat es complementen en un respectuós retrat en què tot és possible.

Bio/Filmo

Maximiliano Schonfeld (Argentina, 1982) va estudiar cinema a la Universitat Nacional de i es va graduar a l’ENERC (Escola Nacional d’Experimentació i Realització Cinematogràfica). Des de 2012, l’any del seu debut en el llargmetratge, combina títols de ficció com Germania (2012), La helada negra (2015) i Jesús López (2021, escrita juntament amb l’escriptora Selva Almada i guanyadora al Mar del Plata) amb documentals com La siesta del tigre (2016) i Luminum. A més, les seves pel·lícules s’han presentat en festivals com la Berlinale, Doclisboa, Visions du Réel, Sant Sebastià o el D'A.