18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Los saldos

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

José Ramón Capdevila, l’últim de tres generacions d’agricultors i ramaders, rep la notícia que el seu fill Raúl tornarà a casa després d’haver buscat feina a la ciutat sense èxit. Tornaran a treballar plegats a la granja, alhora que, al poble, s’anuncia la construcció d’un macroescorxador.

En el seu debut en solitari com a director, Raúl Capdevila firma un western crepuscular en què els cowboys exhausts són la seva pròpia família. Ell és el fill que torna. El testament de tres generacions d’agricultors i ramaders que van habitar aquell lloc. Una afectuosa carta de comiat a una època que s’esvaeix, reemplaçada per les noves tecnologies i el progrés industrial en una societat en què sembla que tot tingui data de caducitat.

Bio/Filmo

Raúl Capdevila Murillo va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat de Barcelona, així com el postgrau de Muntatge Audiovisual i el màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra. El 2017, juntament amb Juan Carlos Carrano, Raúl Egüés i Alejandra Vera, va realitzar la seva primera pel·lícula, Judas. Ha treballat com a ajudant de muntatge en pel·lículas com ara Penélope (Eva Vila, 2017) i Las letras de Jordi (Maider Fernández Iriarte, 2019). Com a muntador ha editat el llargmetratge À procura da estrela (Carlos Martínez-Peñalver, 2022). Des de 2019 col·labora amb el Festival de Cinema d’Osca (HIFF) com a membre del comitè de selecció de projectes en la categoria de documental. Amb Los saldos va participar al Mentoring Projects de l’Alternativa 2020, i a la quarta edició d’Arché, el work-in-progress del festival portuguès Porto/Post/Doc, va guanyar el Premi Companhia das Culturas/ Fundação Pereira Monteiro.