18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Taller familiar de creació col·lectiva

Tallers i debats

Presencial

Rock & roll per a meduses, amb Rafa Castañer

Taller intergeneracional de creació col·lectiva entorn de la biologia, el cinema d’animació i la música, amb una projecció final.

Una pel·lícula i un taller que celebren la vida i el cinema.


El taller

En aquest taller d’aproximació a l’animació experimental aprofitarem alguns jocs i estratègies de creació amb què iniciar-nos en aquest art i adquirir eines bàsiques per produir una peça pròpia.

La biologia i l’animació, dos factors i interessos que es mesclaran i des dels quals compartirem viatge i aprenentatge amb les persones que hi participin.

A través de dinàmiques i jocs ens aproparem al funcionament de la cèl·lula i a la construcció dels organismes vius.


La pel·lícula

Tot el material generat es fotografia i se suma, i els participants del taller passen a ser coautors de la pel·lícula. És al mateix temps una experiència d’aprenentatge i una divulgació dels principis bàsics de l’animació experimental, així com un acostament a la biologia, amb la cèl·lula com a punt de partida.

El moviment és l’expressió natural de la vida i el cinema.

Juntament amb el músic i animador Sergi Padró projectarem el metratge i estrenarem en directe una possible banda sonora.


Rafa Castañer és il·lustrador, dibuixant i educador en diversos projectes i institucions culturals. Alhora que desenvolupava el seu treball com a creador, va anar descobrint que era capaç d’acompanyar i ensenyar els altres a expressar-se. La multiplicitat d’eines i perspectives que ja tenia incorporats el van ajudar a dissenyar-se un lloc especial i enriquidor com a professor. En els darrers anys ha exercit d’educador en institucions culturals, sales d’art i galeries.

Dibuixar és entendre amb les mans. En tots els meus treballs predomina l’experimentació narrativa: sempre treballo sobre aquesta necessitat que és explicar, explicar-se, contar històries a través de veus, formats y mitjans diferents.
  • Diumenge 20 de noviembre
  • Sala Raval CCCB
  • Edat: a partir de 6 anys i adults
  • Duració: 3 hores
  • Horari:
    11 a 13 h: taller de creació de seqüències animades
    16 a 17 h: taller de banda sonora
    17 h: projecció de la pel·lícula final amb música en directe (10 min)
  • Preu: 10 € per persona
  • Places: 20
  • El taller s’oferirà en castellà o català
Inscriu-t'hi
Rafa Castañer
Amb la col·laboració de
El Meu Primer Festival