18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Matadero

Paral·leles

Presencial
Online
Sinopsi

Un cineasta nord-americà arriba a la pampa argentina per filmar Matadero, un relat fundacional de la lluita de classes en què un grup d’obrers massacra els seus patrons com si fossin bestiar. És 1974, la violenta persecució de l’esquerra acaba de començar a l’Argentina i els joves actors de la pel·lícula estan a punt d’involucrar-se completament en la militància clandestina.

En el seu primer llargmetratge en solitari com a director, Santiago Fillol parteix d’un relat de la primera meitat del segle XIX per convertir-lo en una faula tràgica metaficcional ambientada a l’Argentina de principis dels setanta, abocada a la dictadura.

Bio/Filmo

Santiago Fillol (Córdoba, 1977) es va doctorar a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on és professor i investigador de cinema i literatura. El 2009, juntament amb Lucas Vermal va dirigir el seu primer llargmetratge, Ich bin Enric Marco, que es va presentar a festivals com ara els de Locarno i Sant Sebastià. És autor d'Historias de la desaparición (Shangrila, 2016), investigació sobre la desaparició i el fora de camp en la història del cinema. També és guionista de les últimes pel·lícules d’Oliver Laxe: Mimosas (2016) i la premiada O que arde (2019). A l'Alternativa 2016 vam celebrar una trobada amb ell a l'entorn dels rodatges difícils i els diaris que deixen cicatrius, i a l'Alternativa 2018 va fer de jurat a la secció oficial de llargmetratges.



Amb la col·laboració de
Catalunya Film Festivals CFF
Associació Inclús