15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Esquirlas

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

El 3 novembre de 1995 va esclatar la fàbrica militar de Río Tercero, a Córdoba. Milers de projectils es van disparar contra el poble que els produïa. Amb 12 anys, mentre intentava fugir de les explosions, Natalia Garayalde va enregistrar la destrucció amb una càmera de vídeo. Vint anys després es troba amb aquells arxius. L’explosió va amagar el tràfic d’armes més important en què es va veure involucrat el govern argentí. La ciutat va continuar creixent malgrat la tragèdia, però l’amenaça del pol industrial i militar encara persisteix.

Realitzada quasi íntegrament amb material d’arxiu familiar, Esquirlas s’erigeix com un document de valor històric que la directora posa en diàleg amb el present. Una reflexió sobre la família, el dolor i el pas del temps en primera persona, un nou exemple que allò personal sempre és polític.

Bio/Filmo

Natalia Garayalde (Río Tercero, Argentina, 1982) és llicenciada en Comunicació Social per la Universitat Nacional de Córdoba. Esquirlas és el seu primer llargmetratge.