15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Courtroom 3H

Paral·leles

Presencial
Sinopsi

El Tribunal de Família Unificat de Tallahassee (Florida) és un jutjat especialitzat en casos en què hi ha menors implicats. És l’únic jutjat dels Estats Units que s’ocupa de les qüestions referents a pares i fills. Aquí es convoca les famílies acusades d’abús, d’abandonament o de negligència amb els menors. D’acord amb la llei, l’objectiu és reunificar les famílies tan aviat com sigui possible i de la manera més segura.

A manera de seqüela de la seva pel·lícula anterior, La vida y nada más, Antonio Méndez Esparza, en la seva primera incursió en el gènere de no ficció, desapareix com a director, obliga l’espectador a emetre el seu veredicte i oferix una radiografia demolidora d’un tribunal de família on tothom creu que està fent el millor.

Bio/Filmo

Antonio Méndez Esparza (Madrid, 1976) és llicenciat en Dret, va estudiar Cinema a la Universitat de Califòrnia (Los Angeles) i té un màster de Cinematografia per la Universitat de Colúmbia. Treballa com a professor de Cinema a la Universitat Estatal de Florida. El seu primer curtmetratge, Una y otra vez, va ser preseleccionat per als Oscar. El 2012 va guanyar el Gran Premi de la Crítica de Cannes amb el seu primer llargmetratge, Aquí y allá (2012). El seu segon llargmetratge, La vida y nada más (2017), es va convertir en la primera producció espanyola a guanyar el Premi John Cassavetes, als Film Independent Spirit Awards de 2018. Després de la seva primera incursió en el documental prepara l’adaptació de la novel·la de Juan José Millás Que nadie duerma.