15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

El mar nos mira de lejos

Paral·leles

Presencial
Online
Sinopsi

Sota les grans extensions de dunes del sud d’Espanya s’hi enterra la llegenda d’una antiga i oblidada civilització. Fa una mica més d’un segle que diversos viatgers van començar a arribar a aquest territori recòndit, a la recerca de petjades d’antics pobladors o potser d’algun tipus d’utopia extraviada. I un grapat d’homes habiten avui en soledat aquest lloc davant del mar, gairebé invisibles entre els arenals i ignorants d’aquests mites i de les il·lusions romàntiques d’arqueòlegs i aventurers. Una exploració d’un territori, un viatge que penetra en un món de ritmes secrets i la seva singularitat.

Bio/Filmo

Manuel Muñoz Rivas (Sevilla, 1978) es va diplomar a l'Escola Internacional de Cinema i Televisió de San Antonio de los Baños (Cuba). El seu primer llargmetratge, El mar nos mira de lejos, es va estrenar el 2017 a la secció Forum de la Berlinale, i va recollir diversos premis a certàmens com ara l’Alternativa (Premi de la Crítica), Cinespaña, el Festival Internacional de Cine de Las Palmas de Gran Canaria i el Festival de Cine Europeo de Sevilla. Muñoz Rivas alterna projectes propis amb la seva feina de muntador i guionista, i ha participat en pel·lícules com Eles transportan a morte (Samuel Delgado i Helena Girón, 2021), Mbah Jhiwo (Álvaro Gurrea, 2021), Blanco en blanco (Théo Court, 2019), Lonely Rivers (Mauro Herce, 2019), Dead Slow Ahead (Mauro Herce, 2015) i Slimane (José Alayón, 2013).
Manuel Muñoz Rivas també impartirà la masterclass Transformar i transformar-se. Filmar des del desig, muntar des de l'escolta atenta.