15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Festina lente

Mentoring projects

Sinopsi

En Daniel, un home de quaranta-dos anys, s'ha de fer càrrec del seu germà bessó Alejandro, amb paràlisi cerebral, quan la mare de tots dos mor. Després d'anys sense tenir cap contacte, els germans es tornaran a trobar. En Daniel haurà de deixar enrere la culpa i començarà a veure l’Alejandro com el que realment és: el seu germà.


Bio/Filmo

Carlos Villafaina, després de graduar-se en Criminologia, inicia els seus estudis universitaris a l'ESCAC. Al tercer curs escriu i dirigeix Silencio por favor (2017), curtmetratge que tracta la diversitat funcional del seu germà bessó. El projecte és nominat a Millor Curtmetratge als Premis Gaudí i candidat als Premis Goya 2018, entre altres premis i seleccions nacionals i internacionals. El seu segon curtmetratge, Gusanos de seda (2018) s'estrena a la SEMINCI, on obté el guardó a Millor Curtmetratge. El projecte aconsegueix seleccions i premis en més de vint festivals nacionals i internacionals. Actualment, Villafaina treballa com a assistent de direcció en publicitat i ficció. Com a director i guionista es troba immers en el desenvolupament de Festina lente, la seva primera pel·lícula, i del documental Nobody (2021), que explica la dansa contemporània a través d'un col·lectiu format per ballarins amb diversitat funcional.
Núria Dunjó cursa els seus estudis universitaris a l'ESCAC. El 2018 s'especialitza en Guió i escriu tres curtmetratges com a projectes finals de carrera: Ama de Júlia de Paz (MECAL 2019), No me despertéis de Sara Fantova (Rotterdam 2019) i Te busco en todos de Celia Giraldo (D'A 2019). L'any següent realitza pràctiques al departament d'anàlisi i desenvolupament de la productora Filmax. El 2019 complementa els seus estudis a la Universitat de Colúmbia de Nova York. Fa el pas al llargmetratge amb la pel·lícula Ama de Júlia de Paz, guanyadora del Premi Feroz Puerta Oscura a Millor Pel·lícula, i de la Biznaga de Plata a la Millor Actriu per a Tamara Casellas al 24 Festival de Cinema de Màlaga. El 2020 comença a desenvolupar el curtmetratge Harta, també de Júlia de Paz, i Festina lente, primera pel·lícula de Carlos Villafaina.