15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

La música que sona

12es Jornades

Presencial
Online

Consells i recursos per a creadors

La música és un dels recursos que més enriqueixen qualsevol contingut visual, ja que contribueix a crear una atmosfera que condueix l’espectador a l’interior del contingut. Però l’ús de la música ens enfronta a moltes qüestions que sovint desconeixem, com ara la dels drets d’autor, no tan sols des d’una perspectiva legal sinó també moral, pel respecte i la defensa que mereix la tasca creativa. En aquesta trobada explicarem quins elements bàsics cal tenir en compte per a la utilització de la música en les produccions cinematogràfiques. També explorarem què pot aportar la música a les creacions artístiques, així com la relació especial que existeix entre elles, i oferirem una visió general dels recursos musicals disponibles per a creadors, amb exemples reals de continguts cinematogràfics.

Marta Sancho és graduada en Història i Ciències de la Música i està especialitzada en Indústria Musical i Estudis Sonors. Porta a terme funcions de monitorització i control d’usos com a responsable del departament de Copyright de Music Library &SFX, subeditor i representant en exclusiva per a Espanya del catàleg de música de producció Audio Network, amb un model de negoci únic que ha canviat la perspectiva de l’ús de la música dins de la producció audiovisual. Diversificant activitats, Music Library &SFX va crear el segell AltMusic i, a través de la seva empresa editora i braç de producció, AltContent, col·labora com a productora associada en diversos projectes audiovisuals, en què Marta Sancho també té un paper important, de la mateixa manera que a Acorde, creada el 2017 com a divisió de Supervisió Musical de Music Library &SFX.


Programa

1. Drets d’autor

  1. Què son
  2. Drets morals/econòmics
  3. Drets connexos
  4. Drets editorials/fonogràfics
  5. Llicències

2. Sincronització musical

  1. La música com a llenguatge
  2. Relació música/imatge
  3. Sincronització musical

3. Recursos musicals

  1. Composició original
  2. Arranjament
  3. Cover
  4. Sound-alike
  5. Música comercial
  6. Música de llibreria

4. Col·loqui sobre Trini

  1. Amb Gerard Marginedas, productor de Distinto Films. Parlarà de l’experiència de Trini, el projecte guanyador del premi de Music Library &SFX del 8è Mentoring Projects de l’Alternativa 2020.

Informació

  • Divendres 19 de novembre, de 16 a 17.30 h
  • Sala Raval, CCCB
  • Activitat gratuïta amb acreditació
  • Sense acreditació: 5 €
  • Més informació: [email protected]
Veure activitat
Marta Sancho
Amb la col·laboració de
ICEC
SDE Servei de Desenvolupament Professional
Music Library (new)