16-29 NOV. 2020
Presencial + Online
Tallers

Laboratori de creació audiovisual d’impacte social

Presencial
Online

Després de gairebé quinze dies de preparació intensa, amb masterclasses, entrevistes, trobades, i hores de rodatge i muntatge i de remuntatge, tenim el plaer de presentar els dos curtmetratges que s’han realitzat en el marc del laboratori.

Els pots veure al canal YouTube de l'Alternativa fins al proper diumenge, 29 de novembre.

Enhorabona a les i els participants!


Durant 11 dies, de dimarts 10 de novembre a divendres 20 de novembre, experts en innovació social, documentalistes, membres d’ONGs i tothom qui vulgui generar un canvi positiu en la societat estan convidats a desenvolupar curtmetratges documentals a l’entorn de problemàtiques a què s’enfronten les persones sense llar. El laboratori combina sessions teòriques i pràctiques perquè els equips, acompanyats per professors, mentors, productors i editors, produeixin el seu propi curtmetratge, un cop n’hagin validat les propostes Arrels Fundació i les seves usuàries. Les peces que resultin del laboratori es projectaran a l’Alternativa Hall Enfoca online* divendres 20, a partir de les 19.30 h.

* Us donarem les indicacions per connectar-t'hi pròximament.

Si volem veure una altra realitat, comencem per crear-la! 


Qui són els profes?

Tomy Megna, director creatiu de Learning by Helping i consultor creatiu per a ONGs. Guanyador de diversos premis creatius internacionals, ha dirigit i desenvolupat projectes d’innovació social per a entitats com ara Missing Children (Argentina), Comisión Española de Ayuda al Refugiado (Espanya), Norwegian Refugee Council (Noruega), Teletón (Mèxic) i Terre des hommes (Child Protection Hub for South East Europe).

Fernando Sola, director d’innovació social de Learning by Helping i enginyer industrial especialitzat en metodologies d’innovació. Va ser director de la incubadora EMPREAR (75 startups) i va fundar Eclon, una startup dedicada a la primera impressora 3D de l’Amèrica Llatina, a més de Wolox IoT, dedicat a projectes relacionats amb l’internet de les coses. Ha exercit com a professor d’innovació social i emprenedoria social a USAL, ESADE, IED i UPC (Espanya), UNIBO (Itàlia) i UBA (Argentina), entre altres centres.

Aldemar Matias (Manaus, 1985), cineasta documental, va estudiar Comunicació Social a la Universitat Federal do Amazonas (Brasil), Direcció de Documentals a l’EICTV de San Antonio de los Baños (Cuba) i el màster de Documental de Creació a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). El 2019 va estrenar la seva obra de debut, La Arrancada, a la secció Panorama de la Berlinale. Actualment col·labora com a artista convidat per a projectes audiovisuals i educatius al MACBA (Barcelona).

(Foto de capçalera: Juan Lemus/Arrels Fundació)

Informació

  • Ja pots veure els dos curtmetratges realitzats en el marc del laboratori!
Veure els films
Aldemar Matias
Amb la col·laboració de
Learning by Helping
ArrelsFundació
TMCS
Cine en Acción