l’Alternativa Professionals

Convocatòria: 7è Mentoring Projects

tancada

Convocatòria tancada

Mentoring Projects és la trobada que l’Alternativa Professionals organitza des de 2013 amb l’objectiu d’impulsar la creació, la producció i la distribució d’obres audiovisuals en desenvolupament.

Mentoring Projects se celebra en el marc del Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, per aprofitar la potencialitat del festival com a plataforma per donar visibilitat al cinema independent. En aquesta 26a edició, el festival tindrà lloc de l’11 al 17 de novembre de 2019.

A cada projecte seleccionat en la convocatòria s’assignarà un professional escollit específicament per poder resoldre les necessitats de l’autor/a, productor/a o distribuïdor/a que l’hagi presentat.

Tenint en compte les característiques de cada projecte, l’organització concertarà les sessions amb experts segons els seus criteris i possibilitats. Alguns d’aquests treballs escollits per al Mentoring Projects podran ser seleccionats per a participar en tallers i laboratoris, i d’altres optaran a diferents recompenses.

S’accepten projectes en fase d’escriptura, preproducció, producció o postproducció. Durant el procés de selecció es requerirà ampliar la informació sobre els projectes.

Amb el suport de Catalan Films & TV.

 • Mentoring Projects tindrà lloc al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) entre l’11 i el 15 de novembre de 2019.
 • La convocatòria estarà oberta fins al 27 de juny de 2019. Convocatòria tancada.
 • La taxa d’inscripció de cada projecte és de 10 €.

Premi Antaviana
L’empresa de postproducció i efectes digitals Antaviana Films, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de projectes innovadors i ampliar les possibilitats per al sector audiovisual, atorga el premi al projecte més original i viable de tots els seleccionats en la 7a edició del Mentoring Projects de l'Alternativa Professionals. El Premi Antaviana consisteix en la masterització digital DCP de l’obra premiada, amb un valor econòmic estimat de 2.500 €.

Premi Kinolux
L’empresa Kinolux/Cinelux de serveis de lloguer d’il·luminació cinematogràfica professional atorgarà el premi al projecte amb la millor fotografia o disseny en la presentació del dossier o el teaser, entre els projectes seleccionats per participar en la 67a edició del Mentoring Projects.
Aquest premi consisteix material d’il·luminació de cinema digital per valor de 1.000 €, disponible en el moment del rodatge per a l’obra seleccionada i dins del termini d’un any des de la concessió del premi.

Taller de desenvolupament de projectes amb Pau Subirós
D’entre les obres seleccionades per al 7è Mentoring Projects, l’Alternativa Profesionales escollirà 4 projectes. Els/les directors/es i productors/es d’aquests treballs participaran en un taller de desenvolupament amb Pau Subirós, productor, guionista i director de la companya productora El Kinògraf. En acabar el laboratori, aquests projectes es presentaran a productors/es, distribuidors/es i/o exhibidors/es.

Primer Test del REC
L’Alternativa Professionals, en col·laboració amb el REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona, escollirà un dels projectes seleccionats en fase de postproducció perquè participi en el Primer Test. La secció Primer Test ofereix un espai per a projectes nacionals en fase de postproducció que vulguin rebre l’assesorament d’agents audiovisuals internacionals. L’objectiu és afavorir l’entrada al mercat internacional de les obres participants.

Programa Pitching Acció Curts de Dones Visuals
Aquest any, entre les activitats de l’Alternativa Professionals tornem a organitzar la sessió de Pitching Acció Curts de Dones Visuals, per a la qual s’escollirà un projecte de curtmetratge dirigit per una dona. El projecte en qüestió participarà al programa d’entrenament, pitching i sessions one-to-one que Dones Visuals porta a terme amb l’objectiu de crear vincles entre directores i productors/es, a fi de promoure el desenvolupament dels seus projectes.

Formació i Pitching Forum del GAC
Se seleccionarà un projecte de llargmetratge perquè rebi formació sobre com fer un bon pitch per participar al VI Pitching Forum del GAC, Guionistes Associats de Catalunya, que se celebrarà en el marc de l’Alternativa Profesionales. Aquesta presentació vol establir un vincle directe entre els actors de l’audiovisual, per tal de facilitar el posicionament, el desenvolupament i la producció de projectes.

Acreditació professional
Els representants dels projectes seleccionats per al Mentoring Projects (productor/a i director/a) rebran una acreditació professional que els proporcionarà accés a totes les activitats de l’Alternativa Professionals i projeccions i a la videoteca (Secció Oficial, Panorama i Hall).

Pel·lícules que van ser seleccionades per al Mentoring Projects en convocatòries anteriors i s’han estrenat o estan pendents d’estrena:

 1. Al otro lado del muroPau Ortiz Rosell
 2. Casamance. La banda sonora de un viajePaloma Zapata
 3. Classe ValentaVíctor Alonso Berble
 4. Con el vientoMeritxell Colell
 5. El festival de la mentiraSilvía Subirós
 6. Estiu 1993Carla Simón
 7. FigurasEugenio Canevari
 8. Idrissa, crònica d’una mort qualsevolXapo Ortega, Xavier Artigas
 9. JudasJuan Carlos Carrano, Raúl Capdevila, Raúl Egüés, Alejandra Vera
 10. La ChanaLucija Stojevic
 11. Les distànciesElena Trapé
 12. Letters to Paul MorriseyArmand Rovira
 13. Lluc Sky WalkerJaume Fargas
 14. No t’aturisAïda Torrent
 15. No todo es vigiliaHermes Paralluelo
 16. OccidenteJorge Acebo
 17. SotaboscDavid Gutiérrez
 18. TchindasPablo García, Marc Serena
 19. Trinta LumesDiana Toucedo
 20. Viaje al cuarto de una madreCelia Rico
 21. Yes we fuckAntonio Centen, Raúl de la Morena
 1. Promoure oportunitats de creació, producció i distribució per al cinema emergent.
 2. Impulsar el desenvolupament de projectes audiovisuals innovadors a través de la trobada amb professionals.
 3. Ampliar les oportunitats de negoci internacionals per al sector audiovisual independent català.
 4. Potenciar el rol de l’Alternativa com a plataforma internacional de referència per a les relacions entre professionals del cinema independent.

La inscripció del projecte en aquesta convocatòria implica l’acceptació de les següents bases i condicions de participació:

 1. El projecte s’ha de presentar amb les característiques que s’indiquen en l’apartat com inscriure un projecte.
 2. Els projectes es podran presentar en català, castellà, anglès o francès. Tanmateix, es requerirà a cada projecte seleccionat una posterior ampliació redactada en anglès, que serà la llengua comuna dels experts.
 3. Per participar en la trobada caldrà pagar 10 €, en concepte de taxes d’inscripció que no es retornaran en cap cas.
 4. Si el projecte és seleccionat, serà necessària la presència del director/a o productor/a del projecte durant la trobada. La inscripció comporta l’acceptació de l’ús de la imatge dels participants en la trobada per a usos promocionals.
 5. Es facilitaran dues acreditacions professionals per cada projecte.
 6. El festival sol·licitarà a les productores dels projectes seleccionats que, una vegada finalitzada la producció, incloguin en els seus crèdits el logo de participació a Mentoring Projects 2019 en totes les còpies que se’n facin. Els crèdits també hauran de reflectir els premis o programes als quals hagin participat en el cas que seʼls haguessin atorgat.
 7. El número de projectes que es poden presentar és il·limitat.

Es valorarà:

 1. Projectes que reflecteixin amb força el risc artístic i la singularitat més enllà de la seva envergadura pressupostària.
 2. L’originalitat de la seva història i del seu tractament narratiu.
 3. Les fonts de finançament previstes i/o confirmades.
 4. La trajectòria professional del director/a i/o productor/a.
 5. Idiomes en què es pugui comunicar el director/a i/o productor/a.
 6. El tipus de relació que l’obra tingui amb Catalunya.

Cal que emplenis el formulari. Pots fer-ho en català, en castellà, en francès o en anglès, però has de tenir en compte que, si seleccionem el teu projecte, et demanarem la informació en anglès.

Si disposes d’imatges o d’un dossier en qualsevol de les llengües esmentades anteriorment, inclou un enllaç al formulari o envia el material a mentoring.alternativa@gmail.com. No s’acceptaran arxius de més de 10 MB.

Del 29 d’abril al 27 de juny de 2019

Patricia Sánchez: mentoring.alternativa@gmail.com

Catalan Films & TV
Antaviana
Kinolux
REC
Dones Visuals
GAC