11-17 NOV. 2019
Oficials

Mi piel, luminosa

Sinopsi

Aquest relat fosc sobre un nen sotmès a quarentena després de perdre la pigmentació de la pell durant el breu període en què va viure amb una família adoptiva canadenca deu el títol al text autobiogràfic de l'escriptor Mario Bellatín.

Bio/Filmo

Nicolás Pereda (Ciutat de Mèxico, 1982) té un Màster en Direcció Cinematogràfica per la Universitat de York (Toronto). El seu primer film, ¿Dónde están sus historias? (2007), es va projectar a l'Alternativa 2007, i el curtmetratge Entrevista con la tierra (2008) i el llargmetratge Perpetuum Mobile (2009) van ser seleccionats per a les seccions oficials del festival el 2010. La seva següent pel·lícula, Verano de Goliat, va obtenir una Menció Especial a l'Alternativa 2010; més tard, Los mejores temas (2012) també es va seleccionar en aquest certamen.
Gabino Rodríguez (Durango, 1983) és membre fundador del col·lectiu Lagartijas tiradas al sol, amb el qual ha produït onze projectes escènics. Ha participat en el Wiener Festwochen de Viena i en el Festival d'Automne de París, entre molts d'altres. Com a actor ha col·laborat en diverses ocasions en els films de Nicolás Pereda.