12-18 novembre 2018

L'Alternativa Activitats

Taula rodona: La revolució de les dones a Rojava

L'Alternativa Activitats - Taula rodona: La revolució de les dones a Rojava

Construint la utopia sobre les cendres de la guerra de Síria

"Lluny hi ha una nació encapçalada per dones amb un somni: construir un país de llibertat on dones i homes puguin viure en igualtat."

El 2011, a Síria, una sèrie de manifestacions pacífiques són reprimides brutalment pel règim de Bashar al-Assad, fet que deriva en un terrible conflicte armat. Aprofitant el caos, grups religiosos fonamentalistes com Daesh (o Estat Islàmic) apareixen per propagar-se fins a controlar vastes extensions del territori. Mentrestant, la població de Rojava, a la regió nord de Síria, s’organitza i declara el seu autogovern basat en les idees del confederalisme democràtic, que posa les dones en el centre de la transformació política: comença la primera revolució feminista del nostre temps.

Tot fent realitat el seu somni de democràcia i justícia, les dones emprenen una transformació política i social radical, l’única alternativa a la violència de la guerra civil i la mentalitat masculina dominant.

Aquesta activitat acompanya la projecció de Commander Arian,, d’Alba Sotorra, que tindrà lloc diumenge 18 de novembre a les 18.30 h a l’Auditori del CCCB.

Ponents

Alba Sotorra, directora de Commander Arian
Elif Sarican, investigadora que va ser a Rojava l’abril de 2018
Ferhan Sterk, director del Festival de cine kurdo de Londres

INFORMACIÓ

AMB LA COL·LABORACIÓ DE