12-18 novembre 2018

L'Alternativa Activitats

Xerrada i presentació de llibre de Mark Cousins

L'Alternativa Activitats - Xerrada i presentació de llibre de Mark Cousins

Looking and Filmmaking: 147 Images in the Dark

Arran de la publicació en castellà del seu nou llibre, Historia y arte de la mirada (Pasado y presente), Mark Cousins ens guia per una aventura que al voltant del món visible. A través d’un ampli ventall d’imatges i d’extractes de diversos films, explora la manera en què els realitzadors observen i en què l’imaginari actua, i com el paper primordial que la mirada té en la nostra vida.

Mark Cousins (Belfast, 1965) és director de cinema, crític i programador. Va programar el Festival de Cinema d’Edimburg (1996-1997), va presentar Moviedrome (1997-2000) i Scene by Scene (1999-2000) a la BBC2 i ha escrit The Story of Film. Amb Tilda Swinton va fundar la 8½ Foundation, una organització sense ànim de lucre, amb seu a Escòcia, dedicada a introduir els nens al cinema. Algunes de les seves pel·lícules són The First Movie, The Story of Film: An Odyssey, 6 Desires: DH Lawrence and Sardinia, Life May Be, A Story of Children and Film, What Is This Film Called Love?, Here Be Dragons i I Am Belfast.

Enguany ha acabat The Eyes of Orson Welles, un film sobre l’art gràfic del llegendari actor i director, i ha finalitzat Storm in My Heart, un encàrrec de dues hores i a quatre pantalles per al Festival de Cinema de Rotterdam. Actualment està muntant el film de 22 hores Eye Opener, que mostra el cinema des de la perspectiva de dones directores. El seu últim llibre, Historia y arte de la mirada, gira entorn de l’element visual en la concepció humana del món.

INFORMACIÓ

  • Dimarts 13 de novembre, 19 h
  • Sala Mirador CCCB
  • La xerrada i la presentació del llibre s’oferiran en anglès sense traducció
  • Entrada gratuïta

AMB LA COL·LABORACIÓ DE