12-18 novembre 2018

L'Alternativa Activitats

Elles tallen: Xerrada amb Núria Esquerra

L'Alternativa Activitats - Elles tallen: Xerrada amb Núria Esquerra

La vida secreta de les imatges i els sons

Els espectadors no acostumen a tenir gaire clar quina és la tasca dels muntadors en la creació d’una pel·lícula. Sovint, com més invisible és aquesta feina, més bons són els resultats: estructures ocultes, ruptures i continuïtats, punts de vista sonors... Una sèrie de renúncies i decisions que queden a la sala de muntatge i de les que el públic no en sabrà mai res.

“El muntatge d’En la ciudad de Sylvia va ser una experiència excepcional per diverses raons, com la gestació anys abans d’un assaig, Unas fotos en la ciudad de Sylvia, que va donar lloc a la pel·lícula de ficció. O el seu muntatge sonor minuciós. O el fet que és l’únic cas, de totes les pel·lícules que he muntat, en què vaig estar present també en el rodatge.” (Núria Esquerra).

Projecció posterior d’En la ciudad de Sylvia a les 21.30 h a l’Auditori del CCCB.

L’activitat complementa la secció paral·lela Elles tallen.

Núria Esquerra
Fa divuit anys que es dedica al muntatge de pel·lícules, tant de ficció com documentals, i ha treballat amb directors com José Luis Guerín (En construcción, En la ciudad de Sylvia), Joaquim Jordà (Más allá del espejo), Ricardo Iscar (Tierra negra) i Lluís Miñarro (Stella cadente), entre d’altres. Una feina que ha compaginat amb la programació de documentals a Xcèntric (CCCB), amb la docència del muntatge, tant teòric com pràctic, a l’escola de cinema Bande à Part, l’UPF i l’ECAM i amb la producció de projectes del cineasta José Luis Guerín.

INFORMACIÓ

  • Dimecres 14 de novembre, 19.30 h
  • Sala Raval CCCB
  • Entrada gratuïta
  • Aforament limitat