13-19 novembre 2017

L'Alternativa Paral·leles

Eric Pauwels

Eric Pauwels - Lettre d’un cineaste à sa fille (Eric Pauwels)
Lettre d’un cineaste à sa fille (Eric Pauwels)

Eric Pauwels (Anvers, 1953) es va formar cinematogràficament a París amb Jean Rouch. Va passar anys compaginant la docència a l’Institut national supérieur des arts du spectacle (INSAS) de Brussel·les amb l’escriptura, la direcció cinematogràfica i la realització d’obres de temàtica etnogràfica i de formats propers a la videodansa o la hibridació amb altres arts escèniques.

Eric Pauwels
Eric Pauwels

L’any 2002 va iniciar una línia de treball que ha mantingut fins ara, en la qual s’inscriu la Trilogie de la cabane (Trilogía de la cabana). El títol fa referència al petit cobert que té al fons del jardí, on es refugia i on sembla que radica la seva memòria personal. La trilogia, en un registre narratiu en primera persona amb forma de diari personal que Pauwels ha cultivat al llarg de tota la seva filmografia, està formada per Lettre d’un cineaste à sa fille (2002), Les Films revés (2009) i La Deuxième Nuit (2016). El conjunt d’aquests films constitueix una de les propostes més personals i estimulants que ha generat el cinema recent.

Eric Pauwels visitarà l’Alternativa 2017 i oferirà el seminari La distància amb l’altre en el cinema en primera persona, a més de presentar la retrospectiva que li dediquem.

Amb la col·laboració de