18 - 24 novembre 2013
L'Alternativa Professionals (IFN) L'Alternativa Professionals (IFN) L'Alternativa Professionals (IFN) L'Alternativa Professionals (IFN)

L'Alternativa Professionals (IFN)

Jornada professional

La coproducció, clau per al cinema independent

L'Alternativa torna a reunir professionals del cinema independent en totes les seves branques per convidar-los a una jornada per debatre i aprendre models i eines de producció i finançament. Plantegem una jornada amb diferents punts de vista sobre les tasques dels productors en aquests nous temps a partir de casos d'estudi.

Ponents:

  1. Marta Andreu (Catalunya). Coordinadora del Màster en Documental de Creació de la UPF. Productora de documental de creació, jurat i monitora de projectes. Creadora de DocMontevideo, és també una de les professionals que decideix a la Berlinale quins projectes obtindran finançament. Ha desenvolupat igualment diverses coproduccions amb l'Amèrica Llatina. Estudiplaytime
  2. Stienette Bosklopper (Holanda). Productora a Circe Films. Ha coproduït tant a Europa com a l'Amèrica Llatina i amb cada film recorre nombrosos festivals internacionals de cinema independent.
  3. Jonas Dornbach (Alemanya). Membre estable i productor del Komplizen Film, després de dirigir la seva pròpia companyia, Kinoherz, a Berlín durant set anys. Ha produït pel·lícules a Europa com ara Tabú, que ha estat projectada en diversos festivals de cinema internacionals. La seva pel·lícula de graduació va rebre el premi Studio Hamburg al millor llargmetratge. Jonas Dornbach és membre de la xarxa internacional de productors ACE (Ateliers du Cinéma Européen) i EAVE.
  4. Felipe Lage (Galícia). Director de la productora Zeitun Films. Actualment coprodueix amb França, el Marroc, Alemanya i Mèxic. Des de la creació de la productora, l'any 2009, ha sabut buscar dins i fora del país el finançament necessari per desenvolupar projectes que donen la volta al món a través de festivals de cinema independent.
  5. Stéphane Zajdenweber (França). Exdirector financer de Wild Side, que forma part del grup Wild Bunch, Stéphane és fundador i director de f2.8 Pictures, productora francesa especialitzada en la coproducció internacional de projectes cinematogràfics frescos i innovadors.
  6. María Zamora (Madrid). Productora de cinema independent a Avalon. Ha produït films com ara La mujer sin piano o Mapa, i recentment ha finalitzat el rodatge de Todos están muertos. A més a més, Avalon també es dedica a la distribució, per la qual cosa tot el procés de producció de la pel·lícula s'orienta també a la seva posterior venda.

Moderador:

  1. Àlex Navarro (Catalunya). Coordinador de l'Àrea de Mercats de l'ICEC del Departament de Cultura.

Amb el suport del Departament de Cultura a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE-ICEC), MEDIA Antena Catalunya i Goethe-Institut.

INFORMACIÓ
  1. Data: divendres 22 de novembre
  2. Hora: de 9.30 a 13.15 h
  3. Lloc: Teatre del CCCB (Montalegre, 5, 08001 Barcelona)
  4. Contacte: Patricia Sánchez
  5. Dirigit a professionals del sector
  6. Entrada gratuïta. Inscripció prèvia
  7. Termini d'inscripció: 9 de novembre
  8. Aforament limitat
  9. Idioma: castellà-anglès, traducció simultània

Podeu veure el vídeo de la jornada professional de 2012 en aquest enllaç.

 
pujar ^