Documental

Documentales
Problemat s komarite i drugi istorii
Problemat s komarite i drugi istorii (El problema mosquit i altres històries)
Andrey Paounov
Bulgària, 2007
35mm (S16mm). 100min. Color
Producció: Martichka Bozhilova, [email protected], +359 2 983 14 11
Fotografia: Boris Missirkov, Georgi Bogdanov
Muntatge: Andrey Paounov, Orlin Rouevski
Guió: Lilia Topouzova, Andrey Paounov
 
Sinopsis: Una petita ciutat a la riba del Danubi i els seus esperançats habitants estan a punt d'embarcar en un nou i resplendent viatge. Enormes cranis oxidats, inversors estrangers i les alegres consignes de les animadores transporten el somni d'un prometedor futur nuclear. Només destorbats per les gegantines picades dels mosquits, els ciutadans celebren l'huracà atòmic gravant el logotip de la planta nuclear en edificis i bols per la sopa. Enmig d'aquesta aparent prosperitat nuclear roman un passat que ningú vol recordar. Són les històries de persones les vides dels quals es troben en la intersecció entre un passat sinistre, un futur nuclear i el somni de la prosperitat econòmica.
 
Bio: Andrey Paounov (Sofia, 1974) ha regentat un bar a Praga, ha estat cuiner a Washington DC, jardiner a Toronto, operari a Nova York i comtable a San Francisco. Es va graduar a la National Academy of Theatre and Film Arts de Sòfia i el seu primer documental, Georgi and the Butterflies (2004), es va proh¡jectar en més de cinquanta festivals.
 
Festivals:

Premi al Millor documental al Festival Internacional de Documentals, Documenta Madrid i guanyador del premi Silver Wolf al Festival Internacional de Documentals d'Amsterdam (IDFA).