Fitxa Film

Seccions Paral·leles - Documental de reportatge

Los próximos pasados (Els propers passats)
Lorena Muñoz
Argentina, 2006
Betacam SP PAL (16mm). 86min. Color


Dimecres 21
20:30h

Producció: Maxi Dubois, [email protected], +54 148 241 055
Fotografia: Iván Gierasinchuk
Muntatge: Benjamín Avila & Alejandra Almirón
Guió: Lorena Muñoz
Música: Pedro Onetto

Sinopsis: Argentina, 1933. L'artista plàstic mexicà David Alfaro Siqueiros pinta el mural "Ejercicio Plástico" ("Exercici Plàstic") al soterrani de la mansió de Natalio Botana, un excèntric milionari argentí.
Setanta anys més tard, ens submergim en el recorregut de l'obra que, fragmentada, es troba tancada en cinc contenidors, exposada a les inclemències del temps. Los próximos pasados explica la història de la realització i destrucció del mural a través de la reconstrucció d'aquesta singular obra mestra. Una faula sobre el que ja no és, sobre els propers passats.

Bio: Lorena Muñoz (Buenos Aires, 1972) es formà en cinema al Centro de Investigación en Video y Cine de Buenos Aires entre el 1996 i el 1999. L'any 2000 realitzà un postgrau en guió cinematogràfic a l'Escola Internacional de Cinema i Televisió de San Antonio de los Baños a Cuba. Entre els seus films destaquen: El cazador es un corazón solitario (2000) i Yo no sé qué me han hecho tus ojos (2003); Los próximos pasados és el seu segon llargmetratge documental.

 

 
top ^