Fitxa Film

Seccions Paral·leles - A la soledad

A la soledad (A la soledat)
José María Nunes
Espanya, 2007
DVcam PAL (/DV-Cam PAL). 90min. Color


Divendres 23
19:15h
Cines Maldà

Producció: Lluís Valentí
Fotografia: Raúl Busquets
Música: Chritiaan de Jong, Albert Bosch, Jorge, Daniel Los Brioles
Repartiment: José Maria Blanco, Christiaan de Jong, Roser Quera, Juan Navarro, Ana de Pardo, Oriol Urrutia, Enric Urrutia, Kepa, Ricard Salvat, Andrea Pajares Rivas, Nausicaa Bonnin, Herman Bonnin, Teresa Cunillé, Ivan Morales, Emili Auguet, Empar Rosselló, Marina Tei

Sinopsis: La gran emoció de trobar-se enmig d'una multitud, de molta gent o entre moltes coses y començar a sentir una mena d'alliberament que ens anuncia una nova idea. La solitud és contagiosa i predisposa als personatges que la viuen a reconèixer-se encara que no s'hagin vist mai abans.
Amb A la soledad, Nunes ha aconseguit deixar un altre testimoni dels seus ideals i de la seva poesia. Potser més que ideals són grans idees entorn a la part més espiritual de la naturalesa humana, basant-se en el pensament de la manera més pura, profunda i duent-lo a les seves il·limitades formes de ser. Nunes ha realitzat la pel·lícula amb una extremada experimentació del llenguatge cinematogràfic en tots els sentits i tots els camps, sobretot en el guió, direcció i muntatge.

Bio:

José María Nunes (Alfaro, Portugal, 1939) es traslladà a la seva ciutat adoptiva, Barcelona, l'any 1947. La seva experiència en el món del cinema abraça gairebé tots els camps: ha fet doblatge per a diverses pel·lícules, ha estat guionista, productor, actor i, especialment, director (també de teatre). Però el seu caràcter polièdric no s'acaba aquí, ja que ha exercit de traductor i escriptor tant d'assaigs com de poesia. De les seves pel·lícules, destaquen Mañana... (1957; Premi Sant Jordi de Ràdio Nacional d'Espanya, Barcelona), Noche de vino tinto (1966), Biotaxia (1967), Sexperiencias (1968), Iconockaut (1975), Autopista A-2-7 (1977), En secreto, amor (1983), Gritos... a ritmo fuerte (1983). La seva rellevància es constata amb les programacions i publicacions que li ha dedicat la Filmoteca de Catalunya, com ara Nunes, un cineasta intrèpid.

 
top ^