Fitxa Film

Seccions Paral·leles - Don Askarian

Ararat - Fourteen Views (Ararat - Catorze vistes)
Don Askarian
Alemanya / Holanda/ Armènia, 2006
MiniDV PAL (Vídeo). 74min. Blanc i negre / Color. VOSC


Dimarts 20
20:00h
Audiorio CCCB
Dissabte 24
16:00h

Producció: Don Askarian, [email protected]
Fotografia: Sargis Kharazyan, Nune Hovhannisyan, Don Askarian
Muntatge: Don Askarian
Guió: Don Askarian
Repartiment: Mikael Vatinyan, Artak Poghosyan, Sergey Tovmasyan, Karen Mirighanyan, Suzzan Avetisyan, Don Askarian, Ohan Askaryan, Nune Hohannisyan, Ruben Sedrakyan, Aghasy Khachatryan, Vartan Martoyan, Gagik Rostomyan, Lilit Aramyan, Nara Manukyan, Varvara Hovhannisy

Sinopsis:

En sèries d'improvisacions controlades, el film situa al punt de mira la muntanya sagrada armènia d'Ararat, que actualment es troba en territori turc. El director esguarda la muntanya amb ulls de poeta, de ballarí, de pintor. I esclar, de vegades també amb ulls de director de cinema.

Ararat és una muntanya sagrada per als armenis. Segons la tradició bíblica, va ser aquí on Noah va veure de nou la terra després del Diluvi Universal. Per això resulta difícil d'encaixar per als armenis cristians que la muntanya es trobi a l'altra banda de la frontera amb la Turquia islàmica. Només la poden mirar. I és això el que fa Don Askarian amb gran dedicació (hi ha treballat durant almenys cinc anys) i fent servir tot el seu enginy visual, ja que hi estudia la muntanya des de tots els angles possibles.

Bio:

Don Askarian (Armènia, 1949) va estudiar Història i Art a Moscou i va treballar després com a assistent de director i crític de cinema. Empresonat entre 1975 i 1977, en ser posat en llibertat va emigrar al Berlín occidental, on va començar a crear les seves meditacions sobre Armènia des de l'exili amb l'adaptació de L'ós de Txèkhov (1984). D'aleshores ençà, ha dirigit diversos treballs –documentals, assaigs biogràfics, llargmetratges de ficció- que han estat premiats en festivals d'arreu del món.

Askarian serà a l'Alternativa per presentar l'estrena d'aquesta pel·lícula a Espanya.

 
top ^