Fitxa Film

Llargmetratges

La León
Santiago Otheguy
França, 2006
35mm (35mm). 85min. Blanc i negre


Dissabte 17
22:15h
Cines Maldà
Dissabte 24
16:00h
Audiorio CCCB

Producció: Polar Films, Onyx Films, Big World, Morocha Films, [email protected], +33 144 673 000
Fotografia: Paula Grandio
Muntatge: Sebastian Sepulveda, Valeria Otheguy
Guió: Santiago Otheguy
Repartiment: Jorge Román, Daniel Valenzuela, José Muñoz

Sinopsis:

El delta del Paranà. Envoltat per un laberint de rierols serpentejants enmig d'una selva exuberant, Álvaro viu una vida simple i solitaria recollint canyes i pescant. En aquesta remota zona de l'Argentina perduda en el temps, l'homosexualitat de l'Álvaro i el seu amor pels llibres fa més pregona la seva sensació d'isolament.

"Rodo en blanc i negre per aconseguir un retrat més lliure de la realitat i allunyar-me de l'estil dels documentals. El delta del Paranà se'ns mostra com una terra fora del temps, separada de tota mena de sistema geogràfic de referència. La història aconsegueix explorar subtilment temes com ara la por dels altres, la discriminació, el poder i la frustració. A la pel·lícula, el delta apareix com un territori per conquerir, un país per construir" -Santiago Otheguy.

Bio: Santiago Otheguy (Buenos Aires, 1973) es va graduar en Història de l'Art i Cinema a la Sorbona i també va assistir a classes d'orquestració. Va iniciar una prometedora carrera musical, però una conferència d'Eric Rohmer el va esperonar a convertir-se en director de cinema. Ha dirigit diversos curtmetratges i anuncis de televisió i en els darrers anys ha treballat amb bastants directors teatrals. La León és el seu primer llargmetratge.

 
top ^