CINEMA CONCERT. L'HOME DE LA CÀMERA DE CINEMA

L'home de la càmera de cinema

L'Alternativa 2007 acull la projecció d'aquest clàssic del cine mut de Dziga Vertov (Bialystok 1895-Moscou 1954) amb l'acompanyament musical que han creat els compositors Marc Vernis i Marcelo Valente, i que interpretaran en directe en formació de septet. La partitura combina el llenguatge del jazz amb aportacions de la música contemporània. Els seus autors tenen una sòlida formació jazzística i han col·laborat sovint des de la seva etapa amb el conegut grup Jazz El Destripador.

L'home de la càmera de cinema (1929) es compon d'infinitat d'escenes de l'activitat quotidiana de Sant Petersburg, la majoria preses de carrer però també del treball i la vida domèstica, unides en una successió en què la ciutat moderna i la càmera del cine comparteixen els papers protagonistes. Fragments de la realitat capturats d'improvís, "frases fílmiques" que, alternant-se en una ràpida cadena, dibuixen una espècie d'al·legoria real que identifica el vertigen de la modernitat urbana i els seus contrastos socials i econòmics amb el procés mateix de la documentació i edició cinematogràfiques. La relació entre el mecanisme del cinema i la modernitat de principis del segle XX es fa evident.

La producció d'aquesta banda sonora original es deu al Cine Club Vic, una entitat cultural que des de fa temps també col·labora amb l'Alternativa.

 

Celovek's Kinoapparatom Dziga Vertov (Rússia)

 
top ^