| home | contacte | programa |

| català | castellano | english |

 

l'alternativa

12è Festival de Cinema Independent de Barcelona

l'alternativa 2005Sobre la intuició cinematográfica

Encén el foc i t'ensenyaré una cosa,
Una cosa invisible si no desitges veure-la,
Una cosa que no es pot sentir si tu no desitges escoltar-ne la respiració.*

Hi ha un cinema que un sap que existeix encara que no l'hagi vist, hi ha un cinema que ha d'existir perquè un sap que és només possible sinó que és necessari. Un cinema que un desitja i intueix en secret. (...) A vegades un entra a una sala desconeguda (diguem-ne l'auditori del CCCB) i no li importa el nom del director, ni el títol de la pel·lícula, ja que no és moment de posar-se amb aquestes coses. Un només vol entrar i veure. (...). Aleshores un entra i veu. I s'adona que hi ha gent fent pel·lícules a qualsevol lloc i en qualsevol format, però en tot cas pel·lícules, és a dir, cinema.

Gent que fa pel·lícules perquè ho necessita o perquè té ràbia o amor. Gent que busca aquesta forma pròpia, que no té por d'explorar en zones poc transitades, i que al final ens regalen uns minuts d'imatges i sons capaços de tocar fibres sensibles.

I algunes d'aquestes pel·lícules es queden a dins d'un mateix, a vegades durant molt de temps, dient coses, suggerint altres formes de mirar el món, senyalant camins expressius i vitals. Quan això passa és a la vegada maravellós i misteriós. No sempre passa, no totes les pel·lícules li arriben a un d'aquesta manera, però aquí, en aquest festival, en aquestes seccions, es dóna l'ambient i la llibertat necessaris perquè un cinema d'aquest tipus es pugui veure. I això, en aquests temps, és motiu de celebració.

— Mauricio Alvarez —

* Haikú japonès citat per Abbas Kiarostami al final de Ten on Ten

Animació de suricates* al festival...

 

newsL'Alternativa va de viatge a Madrid

Des del gener fins el març del 2006, 20 films de l'edició 2005 de L'Alternativa seran projectats a la sala de cinema independent de Madrid - La Enana Marrón.

 

newsL'Alternativa participa a la secció Wounds and Vision del Festival Up and Coming

WOUNDS & VISIONS OF A MEGALOPOLIS és una secció paral.lela d'aquest festival Alemany; on programadors d'Amsterdam, Barcelona, Kuala Lumpur i Montreal presentaran una compilació de pel.lícules realitzada en exclusiva per aquest esdeveniment.

 

newsL'Alternativa a Saragossa

Una selecció d'Escoles del Món i l'Alternativa va de viatge 5 es projectaran al Festival de Jóvenes Realizadores de Zaragoza.

 

newsPREMIS L'ALTERNATIVA 2005

 

newsMés Alternativa

Per segon any consecutiu, una selecció de curts i animacions del Festival 2005 seran programades a finals de novembre i principis de desembre als cineclubs de Vic i Manresa.

^

Contacte

 

 

l'alternatival'alternativa
Festival de Cinema Independent de Barcelona

Email

 

CCCB
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Montalegre, 5 - 08001
Barcelona . Espanya
Tel.: +(34) 93 306 41 00
Fax: +(34) 93 302 24 23