18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Još jedno proleće

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

La verola és la malaltia més mortífera de la història de la humanitat i l’únic virus mortal eradicat per l’ésser humà. La primavera de 1972 va arribar a Iugoslàvia, i al llarg d’un mes es va estendre abans de ser descoberta a Kosovo.

Mladen Kovačević es retroba amb aquest record en iniciar-se les transmissions de la covid-19. Realitzada íntegrament amb material d’arxiu, prèviament ralentit i amb una banda sonora experimental que hi dona un to de pel·lícula de terror, ofereix una cronologia d’aquells fets dels setanta, des del pacient zero fins a l’extinció del virus, per establir una analogia amb la pandèmia actual. I amb un narrador de luxe, l’epidemiòleg Zoran Radovanović, que va treballar per extingir aquella pandèmia de verola.

Bio/Filmo

Mladen Kovačević (Belgrad, 1979) va estudiar Dirección Cinematográfica en Belgrado, Londres i Ciutat del Cap. Va fundar la productora Horopter Film Production i ha realitzat les pel·lícules Unplugged (2013), Wall of Death and All That (2016), 4 godine u 10 minuta (2018) i Merry Christmas, Yiwu (2020), les dues darreres, projectades a diverses edicions de l'Alternativa. A més, la seva obra ha estat en programada a festivals com ara l’IFFR de Rotterdam, Visions du Réel, IDFA, Hot Docs, DOK Leipzig, CPH:DOX i FIDMarseille.