18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

GES-2

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

El 2014 la Fundació V-A-C, propietat d’un dels oligarques russos més rics del món, va adquirir l’abandonada central elèctrica de Moscou GES-2 amb el propòsit de dotar d’energia cultural tota la ciutadania, i va encarregar el projecte a l’arquitecte Renzo Piano.
Durant cinc anys, la directora va gaudir d’un accés privilegiat a operaris, constructors, supervisores del projecte i arquitectes. Nastia Korkia ens proposa, amb moltes dosis de humor, un retrat proper, coral i no cronològic de la transformació d’aquest gran edifici en un centre cultural.

Bio/Filmo

Nastia Korkia, d’origen rus, resideix a Bèlgica. Graduada en Filologia per la Universitat Estatal de Moscou, va cursar Direcció Cinematogràfica amb Bakur Bakuradze a l’Escola de Nou Cinema de Moscou, i Realització Documental amb Werner Herzog a Cuba. Ha dirigit els curtmetratges Forget Everything, Dramatic and Mild (del qual podem veure fragments en el metratge de GES-2) i Almost Spring. Estoy feliz, codirigit juntament amb Mila Nekrasova, fou el seu primer llargmetratge. Els seus treballs s’han projectat a festivals com ara DOK Leipzig, True/False, Sheffield DocFest i Beat Film Festival, així com al Metropolitan Museum of Art de Nova York City. GES-2 es va estrenar al Festival de Venècia de 2021. Actualment està preparant el seu debut en la ficció.