18 NOV. - 4 DES. 2022
PRESENCIAL + ONLINE

Urban Solutions

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

Un artista europeu escriu sobre la seva experiència retratant la vida al Brasil durant el període colonial. Mentrestant, un porter, o porteiro, revisa les imatges de les càmeres de seguretat d’un edifici residencial, i alhora reflexiona sobre la seva professió i la relació amb els seus empleats. Pel que sembla, tot és al seu lloc... fins que apareixen les imatges creades per l’artista europeu, i, amb elles, tots els malsons del passat d’un país. Es tracta d’un malson més o d’una crida a l’acció?
Basada en informes de porteiros reals, així com en dibuixos i textos que artistes europeus van realitzar durant el període colonial sobre els seus viatges pel Brasil, Urban Solutions obre una via subversiva a través de la història per oferir en el present un nou concepte de “normalitat”.

Bio/Filmo

Arne Hector i Minze Tummescheit treballen junts des de l’any 200 sota el nom de cinéma copains. La seva obra documental experimental, basada en la recerca artística interdisciplinària, reflexiona sobre qüestions socials y econòmiques i transcendeix els límits clàssics del gènere.
Luciana Mazeto i Vinícius Lopes són cofundadors de Pátio Vazio, una productora del sud del Brasil. Els seus treballs cinematogràfics se centren sobretot en la recerca històrica i social, i en la combinació de narratives de ficció i assajos documentals.
Urban Solutions és el primer projecte cinematogràfic que han fet tots junts.