15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

City Hall

Paral·leles

Presencial
Sinopsi

Amb el seu estil inconfusible, el documentalista Frederick Wiseman s’endinsa a l’Ajuntament de Boston i observa de prop la gestió de l’alcalde demòcrata Marty Walsh i la seva gestió diària dels funcionaris públics, la policia, els bombers i el personal sanitari per proporcionar als habitants de la ciutat els centenars de serveis que necessiten.

Wiseman subratlla la importància de la comunicació entre institucions i individus i construeix un relat per recuperar la confiança en els càrrecs electes que ocupen llocs de poder.

Bio/Filmo

Frederick Wiseman (Boston, 1930), format com a advocat des del seu primer documental (Titicut Follies, 1967), es manté fidel al seu estil: sense entrevistes, narració ni música addicional. Ell mateix s’encarrega del muntatge, i des de 1971 produeix les seves obres a través de la seva pròpia productora, Zipporah Films, per assegurar-se una independència total. Wiseman afirma que tots els seus documentals (més de quaranta) formen part d’una mateixa pel·lícula de cent hores de durada. Fa més de mig segle que retrata la societat nord-americana, les institucions públiques i els àmbits professionals. El 2017 va rebre l’Oscar Honorífic. Entre els seus últims treballs destaquen At Berkeley (2013), National Gallery (2014), In Jackson Heights (2015) i Ex Libris: The New York Public Library (2017).