15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Canto cósmico. Niño de Elche

Paral·leles

Presencial
Sinopsi

Aquesta pel·lícula pretén respondre a dues preguntes: ¿què és el flamenc? ¿Qui és el Niño de Elche? Dues preguntes amb una sola resposta: la llibertat. Niño de Elche va desafiar les regles del flamenc i això el va enfrontar a la seva família i als aficionats. Lluitant per la seva llibertat, va recuperar l’essència del flamenc.
“No es tracta d’explicar per on he transitat, sinó amb qui”: amb aquestes paraules defineix Paco Contreras (Niño de Elche) aquest documental. Una biografia coral a través del testimoni de les persones que l’han influït més, des de la seva família fins als seus col·laboradors habituals passant per escriptors i creadors de diferents disciplines, com ara Israel Galván, C. Tangana, Los Voluble o Ramón Andrés, entre d’altres. Una instantània de la cultura dels nostres dies a Espanya.

Bio/Filmo

Marc Sempere-Moya és un artista multidisciplinari alacantí, format en els camps de la música, la filosofia, el cinema i el teatre i interessat en la cultura lliure i popular. En cinema ha treballat com a actor protagonista i com a guionista de diàlegs a El taxista ful de Jo Sol's, film que va guanyar un premi al Festival de Cinema de Sant Sebastià. A més ha produït, escrit, dirigit i protagonitzat El ball del vetlatori, presentada a l'Alternativa 2013.
Leire Apellaniz (Bilbao, 1975) és realitzadora de cinema i productora. Dirigeix les empreses de producció Sr. & Sra. i Apellaniz & De Sosa, i va ser responsable del departament tècnic del Festival de Cinema de Sant Sebastià durant 10 anys. El 2016 va debutar com a directora amb El último verano. Com a productora es troba en la fase de preproducció del proper film de Lois Patiño, i en la de postproducció del primer llargmetratge de Chema García Ibarra, Espíritu sagrado. El 2019 va estrenar Ventajas de viajar en tren.