15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Heltzear

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

Heldu és un verb euskera polisèmic: pot significar 'arribar', 'agafar' o 'madurar'. En la seva forma conjugada, heltzear vol dir 'a punt de' totes aquestes coses.
Donostia, any 2000. El conflicte basc està actiu. Mentre escriu una carta al seu germà absent, la Sara, una escaladora de 15 anys, entrena per a l’ascensió més difícil de tota la seva vida.

Bio/Filmo

Mikel Gurrea (Donostia, 1985) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Premiat amb la prestigiosa beca de l'Obra Social ”la Caixa”, va obtenir un màster a la London Film School. Entre les seves obres destaquen Heltzear (2021), Foxes (2015 ), Txoria (2013) i Vermell en l'aigua (2010). Els seus curtmetratges han estat premiats a festivals com Venècia, Sant Sebastià o Mont-real, i les seves dramatúrgies s’han estrenat al Queen Elizabeth Hall de Londres i al Fernando Fernán-Gómez de Madrid. L’estiu de 2021 va rodar el seu primer llargmetratge, Suro, que va desenvolupar a Ikusmira Berriak, Sources 2 i el Sam Spiegel Film Lab. És membre del professorat de l'Elías Querejeta Zine Eskola i col·labora en el projecte Cinema en curs.