15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

FANTASIA

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

Els germans Amaia i Aitor aviat faran cinquanta anys. No tenen fills. Des de ben joves viuen lluny dels seus pares, Kontxi i Iñaki, que ja estan jubilats. Un estiu aconsegueixen fer realitat un somni: reunir-se tot quatre per viatjar en un creuer anomenat FANTASIA. Els germans es deixen afalagar com fills que tornen a la infantesa, i els pares fan de les seves noces d’or una lluna de mel. Gronxats per la brisa d’alta mar, és com si el temps s’aturés. Però més enllà de l’horitzó, les parets de la llar s’omplen de quadres i fotografies que van suplint les absències, cada vegada més nombroses en una realitat que avança sense descans.
La idea de perdre els seus pares porta Aitor Merino a filmar la seva família durant anys. Un retrat íntim que s’emmarca en l’afany universal de rescatar-nos de l’oblit.

Bio/Filmo

Aitor Merino (Donostia, 1972) ha desenvolupat la seva carrera principalment com a actor de cinema, teatre i televisió. El seu primer curtmetratge com a director, El pan nuestro (2007), va ser guardonat en nombrosos festivals nacionals i internacionals i nominat als premis Goya. El seu llargmetratge documental Asier ETA biok (2014), codirigit amb la seva germana Amaia Merino, fou guardonat, entre d’altres, amb el Premi Irizar del Festival Internacional de Sant Sebastià.