15 NOV. - 5 DES. 2021
PRESENCIAL & ONLINE

Dark Light Voyage

Oficials

Presencial
Online
Sinopsi

La seva filla va mirar per la finestra. Eren a 20 quilòmetres de la tribu Ruc, un poble en què la gent dorm asseguda i del qual diuen que ha mantingut encès un foc des de l’inici. Creuen que si el foc s’apaga, l'humanitat deixarà d’existir.
En assabentar-se que un amic seu, amb qui va perdre el contacte dotze anys enrere, és en un hospital psiquiàtric després d’haver matat una dona, el cineasta emprèn un viatge en tren, juntament amb la seva filla (narradora de la pel·lícula,) que li servirà per trobar respostes. Un trajecte, creuant el Vietnam de nord a sud, en què la càmera de Dirdamal observa la intimitat de les persones en trànsit.

Una reflexió sobre la paternitat i l’empatia, i sobre la percepció de la complexitat humana a través de la mirada innocent d’una nena

Bio/Filmo

Tin Dirdamal (Monterrey, 1982) és un cineasta autodidacta que mesura l’èxit de les seves pel·lícules en funció de quant de si mateix ha estat capaç d’abandonar en el procés. Amb el seu debut, De nadie (2005), va guanyar el Premi del Públic al Festival de Cinema de Sundance i el Premi Ariel al Millor Llargmetratge Documental, i va passar per l'Alternativa 2006. Becat pel Sundance Institute, el Tribeca Film Institute i el Rockefeller Media Artists, els seus dos films següents, Ríos de hombres (2011) i Muerte en Arizona (2014), es van projectar en festivals com ara Visions du Réel, IDFA, La Mostra de São Paulo, BAFICI o FICUNAM, on també va estrenar el seu últim llargmetratge, Dark Light Voyage. El seu film experimental Sonido vertical. Luz y el comienzo del futuro es pot veure en viu a l'Alternativa 2021.

Eva Cadena, escaladora, pintora i cineasta, gaudeix amb l’art de confondre la gent. Sempre está formulant preguntes, però no sembla que s’interessi mai per la resposta. Per ella el riure i l’engany són les eines més útils. Entre 2019 i 2021 col·laborar per primera vegada amb el cineasta Tin Dirdamal per construir el llargmetratge Dark Light Voyage. Durant aquell període va aprendre a parlar vietnamita.